Denník N

Slafkovský prvý raz hovoril o faule: Luffovi som sa ospravedlnil, aj mi odpísal

Juraj Slafkovský medzi montrealskými novinármi. Foto - TASR/AP
Juraj Slafkovský medzi montrealskými novinármi. Foto – TASR/AP

Juraj Slafkovský sa v pondelok postavil pred novinárov prvý raz od faulu na Matta Luffa. Pri tejto téme bol vážny, do tradične uvoľneného tónu prešiel, až keď hovoril o svojej hmotnosti, ktorá sa už vrátila na úroveň spred draftu.

Slafkovský povedal, že sa z celej situácie poučil a teraz by sa už rád sústredil na najbližšie zápasy. „Také veci sa stávajú, samozrejme, že som to tak nechcel. Musím sa snažiť, aby sa niečo také už nezopakovalo.“

18-ročný útočník narazil do Luffa zozadu, keď bol útočník Detroitu otočený hlavou k mantinelu. Podľa trénera Montrealu Martina St. Louisa už začínajúcich hráčov učia, že také fauly sa nerobia. Situácia sa skončila Luffovým zranením zápästia, ktoré si vyžiadalo operáciu a trojmesačnú absenciu.

Novinárov najviac zaujímalo, ako vyzerala komunikácia Slafkovského s Luffom po zápase a čo povedal počas vypočúvania disciplinárnou komisiou, ktorá mu vymerala dvojzápasový trest.

Slafkovský povedal, že Luffa kontaktoval po zápase esemeskou. Ten mu následne odpísal, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie