Denník N

Fantasy hit Zaklínač stratil hlavnú hviezdu, ale fanúšikovia by paradoxne mali oslavovať

Pre Henryho Cavilla stratil seriál Zaklínač kúzlo. Foto - Netflix
Pre Henryho Cavilla stratil seriál Zaklínač kúzlo. Foto – Netflix

Šok, niečo úplne nečakané, blesk z jasného neba. Tak by sa dalo nazvať vyhlásenie, ktoré pred pár dňami na Instagrame urobil britský herec Henry Cavill, keď oznámil, že končí v postave Geralta z Rivie v seriáli Zaklínač. Zároveň ihneď prezradil meno svojho nástupcu: Austrálčana Liama Hemswortha, brata známejšieho Chrisa (Thor, Rivalovia, Avengers: Endgame).

Prvé reakcie boli veľmi búrlivé. Niektorí fanúšikovia populárnej fantasy ságy sa zaprisahávali, že so Zaklínačom skončili a seriál už sledovať nebudú, iní dokonca tvrdili, že ide o „najhorší deň ich života“.

Vznikla petícia, v ktorej vyše 200-tisíc divákov žiada, aby Netflix radšej vyhodil scenáristov a ponechal pôvodného predstaviteľa hlavnej postavy, ktorý je podľa mnohých na celom seriáli tým najlepším.

Že fanúšikovia chcú hlavy scenáristov, nie je náhoda. Sú to totiž práve oni, kto podľa všetkého môže za Cavillov odchod. Ako je známe, tento herec bol dnes pravdepodobne jedným z mála predstaviteľov hlavných postáv vo fantasy seriáloch, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie