Denník N

Archívny text: Keď natáčal Priateľov, denne si vzal 55 vicodinov. Chandler dospel rýchlejšie než ja, vraví Matthew Perry

Matthew Perry. Foto - Jelani Rice/Washington Post
Matthew Perry. Foto – Jelani Rice/Washington Post

Aktualizované 29. októbra 2023: Matthew Perry zomrel vo veku 54 rokov. Toto je archívny text, v ktorom opisuje svoj boj so závislosťou od liekov a od alkoholu.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Rozhovor viedla Karen Hellerová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post.

Turné k novej knihe, v ktorej povedal úplne všetko, môže byť pre veľkú celebritu trinástym krokom na jeho ceste k zotaveniu.

Tou celebritou je Matthew Perry a tu je pár čísel, ktoré vám ho predstavia v inom svetle.

Polovicu života strávil pendlovaním medzi liečebnými centrami a životom tam vonku. Štrnásťkrát bol na odvykačke. Absolvoval 65 detoxikačných kúr, prvú ako 26-ročný, keď už dva roky hviezdil v seriáli Priatelia. Má za sebou štrnásť operácií. A tiež viac než šesťtisíc stretnutí anonymných alkoholikov, i keď v jeho prípade sa o anonymite veľmi hovoriť nedá.

Jeho kniha Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Priatelia, milenci a tá veľká hrozná vec), ktorá vyšla začiatkom novembra, úprimne odkrýva jeho desaťročia utajované problémy.

„Som v zložitej situácii. Starý závislák,“ hovorí 53-ročný Perry, sediac v hotelovej izbe tri dni po oficiálnom vydaní svojich memoárov. „Mám úzkostnú poruchu, ktorej sprievodným javom je depresia,“ priznáva.

Perry, ktorý sa lieči od svojich osemnástich rokov, otvorene hovorí mená a odhaľuje nové tajomstvá. Rozpráva historky o impotencii, prasknutých stomických vreckách so stolicou, ako dal košom Julii Robertsovej, ako sa bozkával s Valerie Bertinelliovou (s jej manželom Eddiem Van Halenom za chrbtom), neopätovanej náklonnosti k Jennifer Anistonovej a nenásytnej túžbe po

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Duševné zdravie

Knihy

Rozhovory

Seriály

Kultúra, Zdravie

Teraz najčítanejšie