Denník N

Slafkovský nie je typický veľký hráč a Montreal by mal k nemu podľa toho pristupovať, tvrdí novinár Arpon Basu

Montreal prehral s New Jersey 1:5, Tomášovi Tatarovi neuznali gól pre ofsajd a jeho 7-zápasová séria, počas ktorej vždy bodoval, sa skončila.

Už sa azda ani nenájde fanúšik Montrealu na Slovensku či v Kanade, ktorý by si myslel, že Juraj Slafkovský nepatrí do vyššieho ako štvrtého útoku. Tréner Montrealu Martin St. Louis ho však v noci znovu zaradil len k bojovníkom Jakovi Evansovi a Michaelovi Pezzettovi.

Slafkovský pri prehre 1:5 s New Jersey opäť patril aj do druhej presilovkovej formácie a na ľad sa dostal aj v druhej šestici pri hre bez brankára.

Fanúšikovia sa na chvíľu dočkali aj vytúženej presilovkovej formácie s Nickom Suzukim na centri, Colom Caufieldom na ľavom kruhu a Jurajom Slafkovským na pravom kruhu. Taká zostava však bola na ľade nedopatrením, ktoré vzniklo len preto, že Slafkovský stihol naskočiť na ľad ako jediný z druhej presilovkovej formácie, a preto odohral zhruba dvadsať sekúnd s prvou presilovkovou formáciou.

Hneď vyzeral, že do nej patrí. Vymenil si puk s kapitánom Suzukim a ten mu prihral na strelu z prvej z pravého kruhu. Tá sa Slafkovskému vydarila, no brankár New Jersey Vítek Vaněček ju vyrazil.

Montreal nastúpil netradične v belasom. V tejto tretej súprave dresov odohrá počas sezóny osem zápasov, ich vizuál je poctou bejzbalovému klubu Montreal Expos, ktorý hrával v rokoch 1969 – 2004 v najlepšej lige sveta MLB.

Slafkovský sa vrátil do zostavy po dvojzápasovom dištanci za faul na Matta Luffa. Aj zo štvrtej formácie bol veľmi aktívny: počas zápasu vystrelil až šesťkrát, z toho trikrát trafil bránku, dvakrát minul a raz mu strelu zblokovali. Tri pokusy New Jersey zblokoval aj Slafkovský. V zápase odohral 12 minút a 24 sekúnd.

V 31. minúte mal po Evansovej prihrávke stopercentnú šancu na vyrovnanie na 2:2, no s jeho strelou spomedzi kruhov si Vaněček poradil.

Slafkovský proti New Jersey:

Slafkovský nie je typický veľký hráč

Po druhej tretine hodnotil v priamom prenose TSN Slafkovského výkony novinár Arpon Basu z The Athletic. „Slafkovskému sa stalo to, čo všetkým veľkým hráčom. Prídu do NHL a každý od nich očakáva silovú hru do tela. Hit na Matta Luffa bol dôsledkom jeho snahy dokončiť každý súboj, pretože práve to sa mu snažia vštepiť.“

Lenže Basu zdôrazňuje, že slovenský hokejista nie je typický veľký hráč. „Slafkovský má v sebe aj inú stránku. Pred pár dňami sme sa rozprávali a povedal mi: ‚Rozumiem tomu, že som veľký.‘ Lenže potom ukázal na svoje ruky a povedal:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie