Denník N

Na výročie Novembra chcú v Bratislave protestovať lekári, Smer aj kotlebovci

Aj takto vyzeral 17. november v Bratislave vlani. Foto N - Tomáš Benedikovič
Aj takto vyzeral 17. november v Bratislave vlani. Foto N – Tomáš Benedikovič

Aj tento rok sa v Bratislave okrem spomienkových akcií na November 1989 budú konať protestné zhromaždenia proti vláde.

Deň boja za slobodu a demokraciu, 17. november, sa už tradične neoslavuje len spomienkovým kladením vencov a kultúrnymi podujatiami, ale aj protestami proti vláde. Po minulé roky boli hlavnou témou protestov protipandemické opatrenia vlády, teraz to budú zdravotníctvo a nelegálni migranti.

Prvé protestné podujatie Zachráňme zdravotníctvo sa začne o 12.30 pred úradom vlády na Námestí slobody v Bratislave. Zvolávali ho lekárski odborári pre nečinnosť vlády pri riešení hromadných výpovedí lekárov.

„Protestným zhromaždením chceme upozorniť vládu, aby využila zostávajúci čas do konca novembra na dohodu, pretože cieľom splnenia ôsmich požiadaviek lekárov je zabezpečenie funkčného zdravotníctva. Bez funkčného zdravotníctva totiž Slovensko nebude bezpečná krajina na život,“ píše v pozvánke na protest Lekárske odborové združenie.

Polícia: Neberte si so sebou pyrotechniku

Na viaceré protestné akcie v Bratislave sa pripravuje aj polícia. Zvýšia počet policajtov v meste, v centre Bratislavy zintenzívnia kontrolu.

„Ak by zo strany účastníkov týchto zhromaždení došlo k narúšaniu verejného poriadku, prípadne k páchaniu protiprávnej činnosti, policajti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

17. november

Bratislava

Slovensko

Teraz najčítanejšie