Denník N

Slafkovský má prvú asistenciu. Tréneri mu odporučili siedmich hokejistov, ktorých hru má študovať

Juraj Slafkovský. Foto – TASR/AP
Juraj Slafkovský. Foto – TASR/AP

Keď sme počas olympiády v Pekingu robili rozhovor s Petrom Forsbergom, hovoril nám, že Juraj Slafkovský mu najviac pripomína fínskeho útočníka Mikka Rantanena z Colorada Avalanche.

„Slafkovský je takisto veľký a silný, zároveň sa však dobre hýbe a má šikovné ruky,“ povedal Forsberg.

Forsberg sa vo svojom prirovnaní nemýlil. Slafkovský po stredajšom tréningu prezradil, že práve Rantanenovu hru študuje na videu najviac zo všetkých hráčov. Tréneri mu však poradili ďalších šiestich hokejistov, ktorých si má všímať, aby zlepšil svoju hru.

Teoretické vedomosti sa snažil previesť do praxe v nočnom zápase na ľade Columbusu. Bol už jeho dvanásty v NHL a desiaty raz za sebou nastúpil v štvrtom útoku. Tak ako v predošlom zápase v ňom hral s Jakeom Evansom a Michaelom Pezzettom.

Montreal prehral 4:6 a Slafkovský sa za 10 minút a 33 sekúnd dostal do viacerých zaujímavých situácií. Celkovo podal dobrý výkon a získal aj prvú asistenciu v NHL. Tiež sa v texte pozrieme, čo sa mu v noci podarilo a čo mu nevyšlo.

Zostrih zápasu:

Má študovať Crosbyho aj hráča z 3. útoku Bostonu

Kanadskí fanúšikovia sa na sociálnych sieťach opäť sťažovali, prečo Slafkovský nehrá viac a hlavne s lepšími hráčmi. Lenže jeho progres sa nedeje len v zápasoch či na tréningoch.

Slafkovský veľa času trávi pred monitorom, kde sleduje klipy s detailným rozborom hry hokejistov, ktorí by ho mohli inšpirovať. Rantanen je preňho dobrý vzor, má podobnú postavu a je aj veľmi produktívny.  V minulej sezóne nazbieral 92 bodov v 75 zápasoch základnej časti a 25 bodov v 20 zápasoch play-off. Teraz už má 25 bodov po 14 zápasoch.

Medzi hráčmi, ktorých si má všímať, sú však aj nečakané mená. Martin St. Louis to vysvetľuje tým, že aj on sledoval Pavla Daciuka. Hoci hral iným štýlom, dalo sa od neho veľa naučiť. Daciuk bol inšpiráciou aj pre Mariána Hossu. Počas spoločného roku v Detroite sa od neho naučil veci, vďaka ktorým sa výrazne zlepšil najmä v odoberaní puku súperom.

Kanadský novinár Eric Engels zo Sportsnetu informoval, že Slafkovský má študovať týchto siedmich hráčov:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie