Denník N

300 slov o Vlhovej: Ťahalo sa to, z Levi si na víkend odskočila a v prvých pretekoch skončila tretia

Pódium v Levi, zľava: Swennová Larssonová, Shiffrinová, Vlhová. Foto - TASR/AP
Pódium v Levi, zľava: Swennová Larssonová, Shiffrinová, Vlhová. Foto – TASR/AP

Tento text vychádza po každom štarte Petry Vlhovej, môžete si ho nechať posielať aj ako newsletter.

Petra Vlhová v prvých pretekoch sezóny obsadila 3. miesto. Slalom vo fínskom Levi vyhrala Mikaela Shiffrinová, druhá skončila Anna Swennová Larssonová.

„Mohlo to byť trochu lepšie,“ hovorila slovenská lyžiarka pre JOJ Šport po 1. kole, v ktorom skončila štvrtá. „Som šťastná, že som sa posunula o jednu priečku,“ povedala po 2. kole, ktoré staval jej tréner Mauro Pini.

V ňom podľa expertky spomenutej televíznej stanice Jany Wolnerovej Gantnerovej spravila chybu, keď si „trochu nechala ujsť nájazd do strmej časti, zostala v záklone a dve brány musela prejsť klasickou technikou – do tempa sa potom chytala trochu dlhšie, než by mohla“.

Vlhová podľa nej v oboch kolách ešte mala rezervy.

Špecifické Levi. Vlhová pred dnešným štartom vyhrala posledné štyri slalomy v Levi aj vďaka tomu, že do Fínska za polárny kruh vždy vycestovala s výrazným predstihom, ktorý využila na tréning. Tento rok tak spravilo mnoho ďalších pretekárok, čo tréner Pini okomentoval, že „výhoda, ktorú sme mali minulý rok, je preč“.

Na víkend domov. Keď Vlhová po pretekoch dostala otázku, či cítila tlak na víťazstvo, keďže v Levi vyhrala štyrikrát za sebou, odpovedala spôsobom, že tlak síce bol, ale z iného dôvodu:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie