Denník N

Kusý podpísal rozhodnutie, ktoré je podľa polície antedatované. Vypovedá proti nemu aj jeho blízky človek

Foto - TASR
Foto – TASR

Aktualizované o 16:30 – Proti Rudolfovi Kusému vypovedá aj človek, ktorému po voľbách sľuboval post riaditeľa magistrátu. Kusý odmieta korupciu a odovzdanie rozhodnutia neoprávnenej osobe vysvetľoval únavou v kampani. Ešte v lete robil kampaň a zbierku na to, aby namiesto bytovky vznikla škôlka.

Dva týždne po komunálnych voľbách, keď už bolo jasné, že Rudolf Kusý nebude primátorom Bratislavy a ani starostom Nového Mesta, sa objavil dokument, ktorý ho opäť dostal za mreže. Podpísané územné rozhodnutie v prospech developera F-Luxus, ktorý chce stavať dve bytovky na Kramároch.

Kusý je obvinený, že si vypýtal úplatok 150-tisíc eur od developera. Podľa polície Kusý netlmočil svoju požiadavku priamo stavebníkovi, ale cez sprostredkovateľa. Ide o svedkyňu, ktorá túto sumu navýšila o ďalších 70-tisíc eur. Následne si tak vypýtala pre oboch celkovo 220-tisíc eur.

Rudolf Kusý pred súdom priznal, že podpísal rozhodnutie. Developer dostal dokument s podpisom starostu minulý týždeň, v utorok 15. novembra. Na rozhodnutí je však dátum 22. september 2022, čo podľa polície znamená, že bolo antedatované.

Išlo pritom o veľmi neštandardné doručovanie rozhodnutia.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rudolf Kusý

Slovensko

Teraz najčítanejšie