Denník N

300 slov z MS: Šanca 1 k 500 a štátny sviatok v Saudskej Arábii. Je prehra Argentíny najväčším prekvapením v histórii?

Foto – AP
Foto – AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

Ak by ste v 10. minúte zápasu po premenenej penalte Lionela Messiho vsadili na výhru Saudskej Arábie jedno euro, zarobili by ste päťstovku.

Podľa stávkových kancelárií totiž pravdepodobnosť, že papierovo najslabší tím turnaja otočí zápas proti top favoritovi, bola v tom čase presne 1 k 500.

Aj preto výhru Saudskej Arábie 2:1 označujú médiá za jedno z najväčších prekvapení v histórii majstrovstiev sveta a pohľad do minulosti naznačuje, že nejde o prehnané tvrdenie. O tom však neskôr.

Saudskoarabský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz vyhlásil v krajine štátny sviatok, pracujúci majú dnes voľno, študenti nepôjdu do školy a dostanú tak priestor osláviť nových národných hrdinov. „Dnes sme sa zapísali do histórie,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Keď je reč o národných hrdinoch, tým hlavným sa stal stredopoliar Salem Al Dawsari. V momente, keď sa pred víťazným gólom pohral s obrancami Argentíny a z hranice šestnástky ukážkovo skóroval, obranca Ali Al Boleahi utekal za Lionelom Messim, potľapkal ho po pleci a na kapitána Argentíny, ktorý vyzeral tak, že nechápe, čo sa deje, kričal: „Ty ne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie