Denník N

Krajniakovo ministerstvo propaguje Krajniakov súkromný web. Transparency to považuje za podobný prešľap ako ihriská Rodinka

Milan Krajniak. Foto N - Tomáš Benedikovič
Milan Krajniak. Foto N – Tomáš Benedikovič

Po štátom dotovaných ihriskách Rodinka sa Milan Krajniak prezentuje rodičovským bonusom na súkromnej webovej stránke, ktorú propaguje ministerstvo práce aj Sociálna poisťovňa. Transparency International Slovensko to považuje za neprijateľné.

Minister práce a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak má súkromný web, na ktorom sa prezentuje ako záchranca dôchodkýň, ktoré vychovali deti, ale doplácajú na to nižším dôchodkom. Rodičovskému bonusu, ktorý podľa neho túto nespravodlivosť odstraňuje, venoval celú svoju internetovú stránku a na jej propagáciu využíva ministerstvo práce aj Sociálnu poisťovňu.

Krajniakov web sa volá presne ako opatrenie na pomoc dôchodcom s deťmi: rodicovskybonus.sk.

Mimovládna organizácia Transparency International Slovensko ministra kritizuje a prirovnáva to k ihriskám Rodinka, na ktoré dávalo štátne dotácie ministerstvo práce, no Krajniak ich propagoval s logom Sme rodina. Slávnostne ich zvykne otvárať s predsedom Sme rodina Borisom Kollárom.

Takéto zviditeľňovanie sa pred voličmi Krajniakovi zatiaľ výrazne nepomohlo k vyššej dôvere. Zároveň však ani nestrácal ako ostatní členovia vlády, a keďže jeho dôvera ešte nepatrne vzrástla z 29 na 31 percentuálnych bodov, podľa posledného prieskumu Focusu sa stal najdôveryhodnejším členom vlády. Predbehol aj premiéra Eduarda Hegera či ministrov Jána Budaja a Vladimíra Lengvarského, ktorí Krajniaka ešte v januári porazili.

Krajniakovo meno 23-krát len na titulnej strane

„Dôchodkový systém nesmie trestať mamy za rodičovskú lásku. Za to, že ľúbili svoje deti, vodili ich do školy a zo školy, pripravovali im desiate, sprevádzali ich na krúžky a z krúžkov, varili im večeru a robili s nimi domáce úlohy,“ píše Krajniak v príhovore na svojom webe rodicovskybonus.sk. A pridáva, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Milan Krajniak

Sme rodina

Slovensko

Teraz najčítanejšie