Denník N

300 slov z MS: Jeho rodičia v púšti riskovali život, aby mal lepšiu budúcnosť. Ghančan mohol zatieniť Ronaldov rekord

Ghančan Iñaki Williams po nepremenenej šanci. Foto - TASR/AP
Ghančan Iñaki Williams po nepremenenej šanci. Foto – TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

Štvrtkový podvečer mal patriť iba jednému mužovi, miera pozornosti však bola ešte vyššia ako zvyčajne. Cristiano Ronaldo nastupoval proti Ghane na svoj prvý zápas od kontroverzného rozhovoru, v ktorom kritizoval Manchester United.

37-ročný kapitán Portugalska je v záverečnej etape svojej kariéry a hrá zrejme svoj posledný svetový šampionát. Počas hrania štátnej hymny ani neskrýval nával emócií, keď sa takmer rozplakal.

V 65. minúte dokonca otvoril skóre z pokutového kopu a stal sa prvým hráčom v histórii, ktorý skóroval na piatich MS. Radosť by mu zrejme neprekazil ani dramatický vývoj zápasu, ktorý sa napokon skončil 3:2 v prospech Portugalska.

Ronaldov historický míľnik však takmer zatienil útočník Iñaki Williams. 28-ročný Ghančan sa v nadstavenom čase pokúsil využiť nečakanú chybu brankára Dioga Costu, ktorý si nevšimol, že sa po akcii Ghany stále jeden hráč nachádza za jeho chrbtom.

Williams pribehol k brankárovi v snahe skórovať priamo z otočky, ale pošmykol sa. „Zapísal by sa do histórie majstrovstiev sveta,“ zhodnotil pre ITV bývalý futbalista a televízny expert Joe Cole. „Pošmyknúť sa v takom dôležitom momente… Zaujímalo by ma,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Iné podcasty Denníka N

MS vo futbale

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie