Denník N

300 slov z MS: Deň pred zápasom im polícia poslala varovanie. Iránci tentoraz vlažne spievali hymnu

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

Pred úvodným zápasom piatkového programu medzi Walesom a Iránom pútal veľkú pozornosť už nástup na ihrisko. Mnohí s napätím očakávali, ako sa zachovajú iránski futbalisti, ktorí v predchádzajúcom súboji odmietli spievať národnú hymnu.

Hráči tým vyjadrili podporu jedným z najväčších iránskych demonštrácií za posledné desaťročia. Desaťtisíce ľudí sa už vyše dva mesiace domáhajú zmeny represívneho náboženského režimu.

Hoci mimoriadne vlažne, tentoraz Iránci spievali. Všetko nasvedčuje tomu, že ich k tomu „motivovali“ vládne bezpečnostné zložky, ktoré im do Kataru poslali odkaz. Vo štvrtok

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie