Denník N

300 slov z MS: Nemcov zachránil muž s problémovým kolenom

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

Legendárny brankár Nemecka Oliver Kahn pred zápasom pre BILD TV rozprával, že Nemecko bude v nedeľu večer „potrebovať gule“.

Nakoniec potrebovali najmä útočníka.

Nemci pred štyrmi rokmi prekvapujúco vypadli už v skupinovej fáze a teraz sa opäť dostali do nepríjemnej situácie – v úvode šampionátu prehrali s Japonskom.

V dueli so Španielskom si nemohli dovoliť prehrať. Španielsko je pod vedením trénera Luisa Enriqueho v dobrej forme, s Kostarikou zvíťazilo 7:0. Enrique spravil dobrú generačnú výmenu a veľmi sa spolieha na mladých.

Preto bol zápas s Nemeckom aj akýmsi „mikrosúbojom“ medzi španielskymi záložníkmi, (18-ročným) Gavim a (20-ročným) Pedrim, a nemeckým 19-ročným krídlom Jamalom Musialom.

Enrique hrá štýlom, keď sa v ofenzíve hráči často menia a dostávajú do nábehov. Aj preto sa niekedy v základe neobjaví klasický hrotový útočník.

To isté platí pre Nemecko. To sa vpredu spoľahlo na Thomasa Müllera, ktorý tiež nie je klasickým útočníkom.

Álvaro Morata zostal na lavičke a prišiel až v 54. minúte, a potom z nábehu popred Niklasa Süleho otvoril skóre. V tej chvíli to pre Nemecko znamenalo veľký problém. Dovtedy hrozilo najmä zo štandardných situácií, gól stopéra Antonia Rüdigera nebol uznaný pre ofsajd.

Tréner Hansi Flick preto v 70. minúte poslal na ihrisko Niclasa Füllkruga. Útočník Werderu Brémy bol prekvapením v nominácii. V reprezentácii debutoval až ako 29-ročný, stal sa najstarším debutantom za posledných dvadsať rokov. Má za sebou pritom aj štyri

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie