Denník N

300 slov z MS: Si príliš moderný, povedal tréner Kamerunu a svoju hviezdu vyradil z tímu

André Onana (vpravo) si na MS vo futbale už nezachytá. Foto - TASR/AP
André Onana (vpravo) si na MS vo futbale už nezachytá. Foto – TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Brankár André Onana bol pri tom, keď Kamerun prehral so Švajčiarskom 0:1. Jeho tím čakal druhý zápas na šampionáte, včera v kľúčovom zápase vyzval Srbsko. Onana ako jedna z najväčších hviezd tímu však v bráne nestál.

„Hlavný tréner trval na inom brankárskom štýle, tradičnejšom. Onana však nemá v úmysle meniť svoj štýl,“ písal tesne pred zápasom Fabrizio Romano na sociálnej sieti Twitter.

O dve hodiny neskôr už Romano informoval, že Onana dokonca opustí kamerunský výber, pričom The Athletic večer objasnil, že bol suspendovaný a zatiaľ Katar neopúšťa.

Onana, ktorý pôsobí v milánskom Interi, je moderným typom brankára, ktorému sa v angličtine hovorí „sweeper keeper“, čo je pozícia, ktorú preslávil nemecký brankár Manuel Neuer. Takíto brankári často vybiehajú z brány, radi hrajú nakrátko s obrancom.

Štatistická služba Squawka včera pripomenula, že André Onana mal pred zápasom so Srbskom 61 dotykov s loptou, čo bolo najviac zo všetkých brankárov na šampionáte, pričom až 26 z dotykov, teda viac než tretina, bola mimo vlastnej šestnástky.

Tréner Rigobert Song mal na sobotňajšom tréningu s Onanom intenzívnu diskusiu,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie