Denník N

Ľudia si zaslúžia viac všetkého pre každého

Minister financií SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie po zasadnutí Hospodárskej a sociálnej rady SR v Bratislave 24. októbra 2022. Foto – TASR/Pavel Neubauer
Minister financií SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie po zasadnutí Hospodárskej a sociálnej rady SR v Bratislave 24. októbra 2022. Foto – TASR/Pavel Neubauer

Igor Matovič a jeho sto nápadov týždenne.

Je to síce náročné na rekonštrukciu, ale skúsme.

Lekári rokovali s vládou a raz sa rokovalo a potom sa nerokovalo, ale potom Igor Matovič, taktiež známy ako Sto nápadov týždenne, povedal, že tí lekári stále majú nejaké nové požiadavky.

Lenže ich šéf Visolajský povedal, že to žiadne nové požiadavky nie sú.

Čiže Igor Matovič – Sto nápadov týždenne – sa potom postavil pred obrazovku s prezentáciou a aj vy už veľmi dobre viete, čo nasleduje, keď sa Sto nápadov týždenne postaví pred obrazovku s prezentáciou: tá ponuka na zvýšenie platov, čo platila, už neplatí a on sa vlastne už tak celkovo vzdáva.

No a keď sa už všetci potešili, že sa Igor Matovič – Sto nápadov týždenne – vzdáva, tak sa ukázalo, že sa vlastne nevzdáva, a namiesto ponuky na zvýšenie platov, ktoré lekári chceli, prišiel so stabilizačným príspevkom, ktorý nechceli.

A Heger sa opýtal okolitých krajín, či by nám vedeli pomôcť s lekármi, a Matovičovi sa potom obrátil žalúdok, takže sa už druhýkrát vzdal. No a vzdal sa zhruba tak, ako keď sa ospravedlňuje: lekárom vynadal a napísal o nich, že vydierajú a berú úplatky a niektorí sú aj ľudský odpad a Boh ochraňuj Slovensko a nadôvažok do toho zamontoval ešte aj celú svoju rodinu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie