Denník N

Pellegriniho by brala za premiéra polovica ľudí, väčšina voličov Sme rodina aj tretina SaS (prieskum Ipsosu)

Agentúra Ipsos pre Denník N zisťovala aj postoj ľudí k účasti rôznych strán v koalícii. Veľkej väčšine voličov Hlasu by neprekážala ani koalícia so Smerom, voliči Smeru by zasa brali aj spojenie s Republikou. Koalíciu Hlasu, SaS a PS si vie predstaviť zhruba polovica ich voličov.

Predseda Hlasu Peter Pellegrini je v súčasnosti najviac akceptovateľným politickým lídrom, pokiaľ ide o otázku, kto má byť premiérom po ďalších voľbách, ukazujú dáta z prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N. Ako vhodného na pozíciu premiéra ho vidí takmer polovica opýtaných.

Za Pellegrinim nasleduje Robert Fico (Smer), ktorého by na tomto poste akceptovala tretina ľudí. Za nimi sú exminister zahraničných vecí Ivan Korčok a súčasný premiér Eduard Heger (OĽaNO), oboch za vhodného kandidáta na premiéra považuje približne štvrtina voličov.

Treba však povedať, že viac ako polovica opýtaných označila Roberta Fica za veľmi nevhodného. Pri Korčokovi to je len tretina. Práve rozdielna miera negatívnych odpovedí nám ukazuje, že v skutočnosti druhým spoločensky najprijateľnejším politikom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Igor Matovič

Ivan Korčok

Mikuláš Dzurinda

Peter Pellegrini

Richard Sulík

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie