Denník N

Svedkovia Suchoba a Imrecze: Bez Brhela by nebol tender, jeho vplyv na Kažimíra bol rozhodujúci

František Imrecze. Foto – TASR
František Imrecze. Foto – TASR

Posledné dva dni zazneli v rámci súdneho procesu v kauze Mýtnik najdôležitejšie svedectvá. Bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba opísali korupčný systém a vplyv oligarchu Jozefa Brhela u daniarov.

O záujmoch Jozefa Brhela v IT sektore počas vlád Smeru sa síce verejne vedelo, no to, že sa skrýval aj za firmou Allexis, bolo dlhé roky tajomstvom. Nevedeli o tom dokonca ani mnohí na finančnej správe, kde Allexis profitoval na utajených tendroch informačných systémov.

Nebyť Michala Suchobu, s ktorým sa Allexis spájal, nevedeli by o Brhelovi ani vyšetrovatelia, ktorí začali podozrivé tendre vyšetrovať.

Michal Suchoba prehovoril o Brhelovi už aj verejne na stredajšom súdnom pojednávaní v kauze Mýtnik. Vysvetľoval, ako sa mu oligarcha Smeru „natlačil“ do jeho firmy Allexis..

Suchobova výpoveď bola už druhým dôležitým svedectvom za dva dni. V utorok vypovedal – aj o Brhelovi – bývalý šéf finančnej správy František Imrecze.

Obaja opísali, že v rokoch 2012 až 2018 nemal na finančnej správe hlavné slovo o obstarávaniach prezident, ale práve Jozef Brhel. Podľa nich všetko riadil zo svojej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Mýtnik

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie