Denník N

Mikulec neplánoval spustiť linku na hlásenie úplatkov pre lekárov, Heger na tom trvá

Igor Matovič, Eduard Heger a Roman Mikulec počas rokovania vlády. Foto N - Tomáš Benedikovič
Igor Matovič, Eduard Heger a Roman Mikulec počas rokovania vlády. Foto N – Tomáš Benedikovič

Premiér Eduard Heger na zriadení protikorupčnej linky trvá po rokovaní s lekárskymi odborármi. Tému korupcie lekárov v sobotu otvoril Igor Matovič, teraz k nej už nechce nič povedať.

Líder OĽaNO a minister financií Igor Matovič ešte v sobotu, keď premiér Eduard Heger rokoval s lekárskymi odborármi o navýšení platov a nemocniciam hrozil kolaps, zverejnil na Facebooku status, akí sú vydierači, a pripomenul svoju skúsenosť, ako si vraj lekár pred rokmi vynútil úplatok pri operácii jeho otca, ktorý mal na mozgu zhubný nádor.

Aj touto spomienkou vyčítal doktorom, že požadujú veľké platy, ale nijako neriešia veľmi rozšírenú korupciu v zdravotníctve. Status zarezonoval aj na sobotnom rokovaní Hegera s lekárskymi odborármi, na ktorom Matovič chýbal. Lekárske odborové združenie (LOZ) hovorilo premiérovi, že už pred desiatimi rokmi navrhovali zriadenie špeciálnej protikorupčnej linky, ale ministerstvo vnútra nevyhovelo.

Malo ísť o telefonickú linku, na ktorej by ľuďom po nahlásení lekára pomohli nielen zdokumentovať korupciu, ale aj zabezpečiť náhradnú zdravotnú starostlivosť. Odborári

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Igor Matovič

OĽaNO

Vladimír Lengvarský

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie