Denník N

Kandelinka 363 a súmrak právneho štátu (udalosti týždňa)

Štrasser, Petková, Tódová, Bella a Janček vyberajú udalosť, prešľap, podcenený moment a báseň týždňa.

 

Ján Štrasser, spisovateľ

Udalosť týždňa

Všetci vieme, že hroziaci kolaps nemocníc (a najmä pacientov) sa podarilo odvrátiť, až keď Matoviča odohnali od rokovacieho stola. Že ho neodohnali? Že pochopil situáciu a odišiel sám, aby nestál v ceste dohode? Csaba, neblázni! Podľa mňa to bolo asi takto: Boris: „Igor, naozaj chceš, aby ťa verejnosť obvinila, že tancuješ na hroboch mŕtvych pacientov? Tebe nestačilo plošné testovanie, Sputnik a rodinný balíček? Vypadni, kým je čas!“ Tento scenár nepriamo potvrdil aj následný Matovičov status na sociálnej sieti – taký odporný výlev poníženého ega sa len tak ľahko nevidí. O rok a štvrť (možno aj skôr) Igor vypadne, ak nie definitívne, tak aspoň z vládnej politiky. To už len budú statusíky!

Podcenená udalosť 

V klube OĽaNO desať poslancov predstavuje čosi ako občiansko-demokratickú platformu. Pred pár týždňami sa kasali, že skultúrnia komunikáciu svojho šéfa Matoviča. Výsledok? Čekovský: „Nevidíme, že by to niekam viedlo.“ Momentálne majú výhrady voči štátnemu rozpočtu z Matovičovej manufaktúry. Vydrží im to? Pozorne sledujem činnosť a najmä účinnosť tejto zostavy a neopúšťa ma pocit, že je to najmä PLATforma.

Prešľap týždňa

Kandelinka 363 (takto ľudová tvorivosť pomenovala siamské dvojičky na čele generálnej prokuratúry) rozhodla, že Fica nemožno stíhať za vyzradenie daňového tajomstva, lebo ako predseda vlády na to nemal nijaké právomoci a kompetencie. Bingo!

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie