Denník N

Raz sa hrá na mesiáša, inokedy na rockera. V Bonovej knihe sa tieto dva svety dopĺňajú

Kniha Surrender je vydareným pokusom írskeho speváka a aktivistu o vlastný životopis.

Keď oznámil, že vydáva svoju autobiografiu, dokonca aj jeho fanúšikovia sa pýtali, prečo práve teraz, veď v posledných rokoch sa objavilo viacero príbuzných kníh s touto tematikou. Napríklad kniha rozhovorov francúzskeho novinára Mischkyho Assayasa Bono o Bonovi alebo iná, takisto pomerne obsiahla publikácia U2 o U2, kde členovia skupiny dopodrobna rozoberajú svoju minulosť.

Aj načasovanie je zvláštne. Bono má 62 rokov, na spomínanie má stále dostatok času a ani U2 nespravili v poslednom čase nič výnimočné, čo by opäť nejako výrazne nakoplo ich kariéru. Potom vysvitlo, že spevákova autobiografia je súčasťou väčšieho celku zahŕňajúceho aj nový album Songs of Surrender, ktorý sa mal pôvodne objaviť spolu s vydaním Bonových spomienok. Ako to už však pri U2 zvykne byť, termíny dodania nového materiálu boli vždy ich slabou stránkou a trojalbum, na ktorý kapela nanovo nahrala 40 piesní zo svojho katalógu, by sa mal nakoniec objaviť až budúci rok v marci.

Hudba ako svedectvo

Kniha a album tak spolu úzko súvisia, pretože ku každej zo štyridsiatich piesní na albume má spevák osobitný príbeh. Z toľkého množstva

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Knihy

Kultúra

Teraz najčítanejšie