Denník N

300 slov z MS: Vedie Argentínu vždy, keď to potrebuje. Messi sa včera vyrovnal aj Maradonovi

Lionel Messi ďalej vedie Argentínu na MS. v Katare. Foto - TASR/AP
Lionel Messi ďalej vedie Argentínu na MS. v Katare. Foto – TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Bol to pravdepodobne najlepší individuálny výkon na tomto šampionáte,“ hodnotil niekdajší stopér Anglicka a Manchestru United Rio Ferdinand, ktorý je v Katare s britskou verejnoprávnou televíziou BBC.

Podobné slová aj doplňujúce štatistiky pridal ešte slávnejší Ferdinandov kolega Gary Lineker: „Messi odohral tisíci zápas a dal v ňom 789. gól. Na MS dal už deväť gólov, čím sa dostal pred Diega Maradonu, no za Gabriela Batistutu. Prekvapujúco to bol však prvý Messiho gól vo vyraďovacej fáze majstrovstiev sveta. Napriek chaotickému zápasu bolo vidieť Messiho magické momenty.“

Argentína vyradila vo večernom zápase Austráliu po triumfe 2:1 a práve Messi otvoril v 35. minúte skóre. Počas zápasu bol všade, každá akcia išla cez neho, v niektorých chvíľach dal pripomenúť na svoje najslávnejšie momenty.

Skvelé individuálne akcie, jemná technika na malom priestore, prehľad, vertikálne prihrávky, ktorými často prekonával línie. Na spoluhráčov vyslal 58 prihrávok s 90-percentnou úspešnosťou a takmer 20 percent týchto prihrávok išlo do finálnej tretiny. Jeho 9 dotykov v súperovej šestnástke bolo najviac, takisto ako šesť striel, štyri pripravené šance, dve veľké šance aj dve strely na bránu.

„Leo vedie tento tím, vždy keď to potrebuje. Preto mu musíme pomáhať čo možno najviac,“ vyhlásil po zápase brankár Argentíny Emiliano Martínez.

Messi sa v jednej zo štatistík vyrovnal aj legendárnemu Diegovi Maradonovi, čo ilustruje symbolický obrázok. Vidíme na ňom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie