Denník N

Regenda je špička NHL v blokovaní striel, no opäť je na farme. Povedal, že pred dvomi rokmi chcel skončiť s hokejom

Pavol Regenda odohral v NHL zatiaľ 14 zápasov. Foto - TASR/AP
Pavol Regenda odohral v NHL zatiaľ 14 zápasov. Foto – TASR/AP

Keď ste trénerom tímu, ktorý je na poslednom mieste tabuľky spomedzi 32 mužstiev, nevyhnete sa kritike. Tréner Anaheimu Dallas Eakins už niekoľko týždňov počúva, že je neschopný a klub by ho mal vyhodiť.

Najnovším dôvodom kritiky je preradenie Pavla Regendu (medzi fanúšikmi obľúbeného) na farmu v San Diegu. Ide pritom o úplne bežný spôsob, ako dať mladému hráčovi väčší priestor na ľade, Eakins to spravil už druhý raz v sezóne. Niekoľkokrát nechal Regendu aj na tribúne ako zdravého náhradníka.

Ťažko teraz predpovedať, či v Eakinsovom prípade uvidíme podobný obrat ako v prípade Lindyho Ruffa v New Jersey. Toho fanúšikovia na začiatku sezóny odvolávali pokrikom „Fire Lindy“ (Vyhoďte Lindyho), no po pár týždňoch ho zmenili na „Sorry, Lindy“ (Prepáč, Lindy), keďže Devils sú najväčším prekvapením sezóny.

Anaheim je v prestavbe a očakávalo sa, že bude patri medzi päť najhorších tímov ligy. Málokto však čakal, že bude úplne posledný po mizerných výkonoch. Aj preto viacerí kritici argumentujú, že ak má byť tím posledný, pokojne môžu dostávať väčší priestor mladší hráči vrátane Regendu.

22-ročný Regenda zatiaľ stihol v NHL odohrať 14 zápasov, v ktorých nazbieral tri body. Pozreli sme sa na podrobnejšie štatistiky, aby sme zistili, či Regenda ukázal, že má na NHL už teraz alebo zatiaľ ešte nie.

Zachránil ho telefonát z Michaloviec

Regenda pred pár dňami prekvapil zámorské médiá svojou úprimnosťou. Hoci bol podceňovaným outsiderom a jeho kariéra je stále len na začiatku, už teraz prekonal aj vlastné očakávania.

Nebolo však známe, že Regenda bol veľmi blízko aj ku koncu kariéry. Bolo to v lete 2020, keď ho čakal prechod od juniorov k dospelým a nevedel si nájsť klub.

„Nejaké ponuky som síce dostal, lenže boli veľmi zlé za takmer žiadne peniaze. Povedal som si: ‚Buď pôjdem pracovať, alebo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie