Denník N

600 slov z MS: Debakel 6:1 aj bez Ronalda. Tréner ho potrestal a z lavičky sledoval, ako jeho náhradník strelil hetrik

Foto – AP
Foto – AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú. Dnes dvojnásobne dlhý, lebo sa toho stalo naozaj dosť.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

V utorok sme spoznali posledných dvoch štvrťfinalistov, Maroko po penaltách senzačne zdolalo Španielsko a Portugalsko vyradilo Švajčiarsko po výsledku 6:1.

Portugalčania dosiahli presvedčivú výhru aj bez Cristiana Ronalda, najväčšiu hviezdu tímu nechal tréner Fernando Santos na lavičke, aby ho potrestal za neadekvátne správanie pri striedaní v poslednom zápase základnej skupiny proti Južnej Kórei.

Ronaldo pri odchode z ihriska v 65. minúte podráždene nadával, a hoci sa niektorí domnievali, že sa len hneval na hráča súpera, detailné zábery ukázali opak. „Vôbec sa mi to nepáčilo. Takéto veci sa riešia interne,“ odkázal mu neskôr tréner a vyslal signál, že v osemfinále hrať nebude. Na veľkom turnaji bol pritom v úlohe náhradníka naposledy na Eure 2008.

Podľa Jamieho Carraghera, legendy Liverpoolu a dnes experta Sky Sport, Santos neposadil Ronalda na lavičku iba z disciplinárnych dôvodov. „Myslím si, že to bolo pre jeho výkony,“ napísal.

Carragher tak naznačoval, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie