Denník N

Kto chcel byť na tomto koncerte, musel šliapať dve hodiny do výšky 1960 metrov. Vrátane hudobníka

Foto - Matúš Maciak
Foto – Matúš Maciak

Keď sa predvlani v novembri Miki Knižka stal chatárom na Zbojníckej chate vo Vysokých Tatrách, najskôr musel začať riešiť problémy so strechou a s WC. Už v prvom rozhovore však avizoval, že tam chce urobiť modernú chatu.

Teraz ukázal, čo konkrétne si pod tým predstavuje.

Ako horský vodca už zažil všeličo, aj muzikant Jozef Lupták má za sebou mnoho rôznych akcií. Ale z ich rozprávania je zrejmé, že to, čo pred pár dňami spolu zažili, považujú za niečo špeciálne.

Trojnásobok hostí

„Vzniklo to tak, že sme raz sedeli na chate s kamarátom Igorom Slezákom a premýšľali, že zorganizujeme nejaké akcie v období, keď je menej turistov. Igor spomenul, že pozná Jozefa, ktorý bol u nás na chate v júni aj s rodinou, takže sme sa ho spýtali, či by si našiel čas prísť k nám odohrať koncert. Nakoniec sme sa dohodli na prvom decembrovom víkende,“ spomína Miki Knižka.

V Bratislave už tento rok snežilo, tak si skúste predstaviť, ako to vyzerá v nadmorskej výške 1960 metrov, kde je Zbojnícka chata. Vo Vysokých Tatrách je od 1. novembra zimná uzávera turistických chodníkov, ale chaty (s výnimkou Rysov) sú otvorené celoročne. Je však niečo úplne iné šliapať 2,5 hodiny Veľkou studenou dolinou v lete a teraz, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Pekné veci

Príroda

Kultúra

Teraz najčítanejšie