Denník N

Spolupráca so Smerom a s SNS je neakceptovateľná

Foto - TASR
Foto – TASR

Nech nám chce minister Szijjártó akokoľvek odkázať, že by sme mali začať spolupracovať so Smerom a s SNS, my sa so zlom spájať nebudeme. 

Autor je predseda Maďarského fóra

Záujem Maďarov na Slovensku nie je totožný so záujmom maďarskej diplomacie. Minister zahraničných vecí Szijjártó pri svojej návšteve Slovenska prehodil Maďarov z felvidéku cez palubu. Szijjártó sa stretol s predsedom SNS Andrejom Dankom a s predsedom Smeru Robertom Ficom. O ňom poznamenal, že by si ho mali Maďari ctiť za dobré susedské vzťahy.

Maďari na Slovensku si pamätajú Ficove vlády, ako aj vlády Smeru s SNS ako tie, ktoré ponižovali a vyštvali Hedvigu z krajiny len preto, že bola Maďarka. Pamätajú si aj to, ako dali zbiť fanúšikov DAC Dunajská Streda iba preto, že to boli Maďari. Pamätajú si aj veľmi napäté vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom z rokov 2009 – 2010. Iba nástup strany Most a Radičovej vlády priniesli zmiernenie vzťahov medzi krajinami.

Práve Ficove vlády začali konať na základe Benešových dekrétov a oživili konfiškácie pôdy od Maďarov. O tom, že Fico tu stvoril mafiánsku krajinu, kde mala talianska mafia ,,spojku“ na úrade vlády, a že tu bol systém ,,našich ľudí“, radšej pomlčme. O Ficovej spolupráci s fašistami ani nehovoriac.

Maďarská diplomacia zabudla na zákon o dvojakom občianstve z Ficovej dielne, ktorý dodnes traumatizuje Maďarov na Slovensku. A nielen ich!

V záujme vlastnej záchrany a získania prorusky orientovaných partnerov (spojencov) na európskom poli je maďarská diplomacia ochotná obetovať čokoľvek. Nech nám chce minister Szijjártó akokoľvek odkázať, že by sme mali začať spolupracovať so Smerom a s SNS, takáto spolupráca je neakceptovateľná.

Pre Maďarské fórum je to stále za červenou čiarou. My stojíme na správnej strane a so zlom sa spájať nebudeme. Pre normálne zmýšľajúceho Maďara na Slovensku je spolupráca s Ficom a s Dankom neprípustná.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie