Denník N

Ste ako Fico?

Urobte si jednoduchý test a zistíte, či ste rovnaká krvná skupina ako predseda vlády.

Autor je podpredsedom SaS

Predstavte si, že vás volil milión ľudí na Slovensku a stali ste sa premiérom. Nerušene ste vládli štyri roky a v parlamente ste mali pohodlnú väčšinu poistenú alobalom. O ústavnosť vami presadzovaných zákonov ste sa nebáli, veď všetko strážila svojím palcom budúca ústavná sudkyňa.

Blížia sa však ďalšie voľby. A tak sa musíte konečne rozhýbať, aby si vaši voliči všimli, že ste počas tých štyroch rokov „robili pre ľudí“. Nielen pre Výboha, Širokého, Brhela, Poóra či Paš-klan, ale že ste si spomenuli aj na nich. Niekto by povedal, že opravovať cesty a internáty, stavať škôlky alebo lacné byty pre mladých je úplná samozrejmosť – ale vy viete aj samozrejmosti predať ľuďom tak, že niektorí na mítingoch od úžasu zamdlievajú.

Tak. Ten ďalší volebno-korupčný balíček, čo ste vymysleli, nás má všetkých stáť miliardu eur. Miliarda eur deleno milión hlasov, to je tisíc eur za jeden hlas. Ale tie eurá nie sú vaše. Sú z daní nás všetkých.

Ahaaaa. Vy nie ste ako Fico. Naozaj nie ste ako Fico? Skúste tento krátky test a sami sebe odpovedzte na niekoľko otázok.

Zvýšite o pár eur vianočné dôchodky alebo zmeníte systém sociálnych služieb a starostlivosti o starších a telesne postihnutých?

Dáte prednosť vratkám za plyn alebo férovým cenám za energie?

Prehĺbite úpadok v školstve a tunelovanie v zdravotníctve alebo dáte stop korupcii?

Podporíte vznik nových pracovných miest ďalšími obrovskými dotáciami alebo odstránite zbytočnú byrokraciu v podnikaní a zjednodušíte Zákonník práce?

Ponecháte študentom a dôchodcom vlaky zadarmo alebo znížite odvody všetkým, čo pracujú a podnikajú?

Zvýšite počet policajtov a zamestnancov v štátnej správe alebo presadíte návrat k rovnej dani a jej zníženie na 15 percent?

Ak ste si zvolili pri všetkých otázkach druhú možnosť, sme rovnaká krvná skupina. Ale pozor, tu je posledná a najdôležitejšia otázka: Prídete 5. marca voliť?

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie