Denník N

Ste ako Fico?

Urobte si jednoduchý test a zistíte, či ste rovnaká krvná skupina ako predseda vlády.

Autor je podpredsedom SaS

Predstavte si, že vás volil milión ľudí na Slovensku a stali ste sa premiérom. Nerušene ste vládli štyri roky a v parlamente ste mali pohodlnú väčšinu poistenú alobalom. O ústavnosť vami presadzovaných zákonov ste sa nebáli, veď všetko strážila svojím palcom budúca ústavná sudkyňa.

Blížia sa však ďalšie voľby. A tak sa musíte konečne rozhýbať, aby si vaši voliči všimli, že ste počas tých štyroch rokov „robili pre ľudí“. Nielen pre Výboha, Širokého, Brhela, Poóra či Paš-klan, ale že ste si spomenuli aj na nich. Niekto by povedal, že opravovať cesty a internáty, stavať škôlky alebo lacné byty pre mladých je úplná samozrejmosť – ale vy viete aj samozrejmosti predať ľuďom tak, že niektorí na mítingoch od úžasu zamdlievajú.

Tak. Ten ďalší volebno-korupčný balíček, čo ste vymysleli, nás má všetkých stáť miliardu eur. Miliarda eur deleno milión hlasov, to je tisíc eur za jeden hlas. Ale tie eurá nie sú vaše. Sú z daní nás všetkých.

Ahaaaa. Vy nie ste ako Fico. Naozaj nie ste ako Fico? Skúste tento krátky test a sami sebe odpovedzte na niekoľko otázok.

Zvýšite o pár eur vianočné dôchodky alebo zmeníte systém sociálnych služieb a starostlivosti o starších a telesne postihnutých?

Dáte prednosť vratkám za plyn alebo férovým cenám za energie?

Prehĺbite úpadok v školstve a tunelovanie v zdravotníctve alebo dáte stop korupcii?

Podporíte vznik nových pracovných miest ďalšími obrovskými dotáciami alebo odstránite zbytočnú byrokraciu v podnikaní a zjednodušíte Zákonník práce?

Ponecháte študentom a dôchodcom vlaky zadarmo alebo znížite odvody všetkým, čo pracujú a podnikajú?

Zvýšite počet policajtov a zamestnancov v štátnej správe alebo presadíte návrat k rovnej dani a jej zníženie na 15 percent?

Ak ste si zvolili pri všetkých otázkach druhú možnosť, sme rovnaká krvná skupina. Ale pozor, tu je posledná a najdôležitejšia otázka: Prídete 5. marca voliť?

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie