Denník N

Úspech Imagine Dragons nespočíva len v tom, že vedia trafiť väčšinový vkus

Dan Reynolds. Foto - imaginedragonsmusic.com
Dan Reynolds. Foto – imaginedragonsmusic.com

Nad týmto fenoménom si mnohí lámu hlavu. Pre starších poslucháčov, odchovaných na skupinách U2 alebo Coldplay, môže znieť hudba americkej skupiny Imagine Dragons nezaujímavo. No pre mnohých dnešných tínedžerov sú jednoznačným soundtrackom ich životov. V týchto dokonale vyprodukovaných skladbách síce znejú gitary len minimálne, ale majú nabúchané refrény, takže sa dajú považovať za rockerov.

Prečo sú práve oni takí slávni? Hudobní kritici nimi skôr pohŕdajú a radi sa do nich triafajú, čo nie je problém, pretože pri takej masovej popularite sú vďačným a hlavne veľkým terčom. Je to tým, že sa im darí skladať dokonalé priemerné skladby, ktoré majú schopnosť zaujať čo najväčšie množstvo poslucháčov?

Už desať rokov ukazujú, že nie sú len kapelou jedného hitu, a stále vydávajú nahrávky, ktoré valcujú hitparády po celom svete. Platí to aj v prípade ich najnovšieho albumu Mercury – Act.2, ktorý vyšiel v tomto roku. Pri podrobnejšom skúmaní sa dá zistiť, že ich úspech nie je len výsledkom nákladného marketingu a skvelých producentov. Stojí za ním aj pozoruhodný

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie