Denník N

Miškov zo strany SaS pred rokmi odišiel, teraz chcel mať spoločnú kandidátku

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Juraj Miškov ponúkal SaS, aby zostavili spoločnú kandidátku. SaS ho odmietla.

Juraj Miškov chcel, aby členovia jeho strany SKOK! boli na kandidátke SaS. Napísal to podpredseda SaS Ľubomír Galko na Facebooku.

Miškov podľa Galka chcel 50 miest pre svojich kandidátov. SaS ho odmietla, do volieb ide sama. Na svojej kandidátke má len dvoch členov OKS – Ondreja Dostála a Ivana Kuhna. Obaja sú v prvej tridsiatke.

„Dva roky na nás kydali a teraz prišli, akoby sa nechumelilo,“ napísal na Facebooku Galko.

Požiadali sme o oficiálne stanovisko SaS, strana zatiaľ neodpovedala.

Miškov odišiel z SaS pred dvomi rokmi. Stranu SKOK! založil vlani.

Priznal, že do SaS s ponukou kandidátov zo svojej strany prišiel sám. Z mojej strany to bolo ústretové gesto, lebo čísla v prípade SaS nevyzerajú priaznivo. Na 95 percent sa zhodujeme ideovo aj programovo, takže šlo o ponúknutú spoluprácu. SaS odmietla,“ hovorí Miškov.

Spoločne by sme boli silnejší,“ vysvetľuje, prečo ponúkal SaS spoluprácu.

SaS mala v novembrovom prieskume Focusu 5,2 percenta, SKOK! jedno percento a dlhodobo to vyzerá, že sa do parlamentu nedostane. My nič nepredpokladáme,“ hovorí Miškov na otázku, či očakáva, že po voľbách sa do parlamentu dostane.

Ak by sa spojili, kandidátka by bola podľa Miškova zaujímavejšia a atraktívnejšia. Prečo potom odišiel z SaS? Neobzeral by som sa do minulosti, mali sme rozdielne názory,“ vysvetľuje Miškov.

Hoci podľa Galka chcel Miškov 50 miest na kandidátke SaS, dnes SKOK! zverejnil 150 mien na svojej kandidátke. Vedie ju Miškov, na druhom mieste je Katarína Augustinič, nasledujú Daniel Krajcer, Jozef Kollár, Monika Dimitriadu či Martin Chren.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

SaS

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie