Denník N

Miroslav Kollár podrží Hegerovu vládu. Premiér ju ratuje aj s Dzurindom

Mikuláš Dzurinda a Eduard Heger na sneme strany Spolu vlani v decembri. Foto – TASR
Mikuláš Dzurinda a Eduard Heger na sneme strany Spolu vlani v decembri. Foto – TASR

Nikto nemôže vysloviť, že Igor Matovič by mal odísť, lebo potom neodíde, hovorí predseda Spolu Miroslav Kollár, ktorý v utorok podrží Hegerovu vládu. Pád kabinetu je o niečo menej pravdepodobný.

„Je mi jasné, že som prišiel na snem zďaleka nie bezvýznamnej strany,“ hovoril vo svojom prejave na sneme Spolu bývalý premiér Mikuláš Dzurinda. Pred ním nesedeli len straníci Spolu, ale aj premiér Eduard Heger a viacerí poslanci.

Snem strany vyšiel na štyri dni pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde, ktoré iniciovala strana SaS, a aj hlas predsedu strany a poslanca Miroslava Kollára môže rozhodnúť.

Dzurinda s Hegerom ešte pred začiatkom snemu spolu aj v súkromí rokovali. „Zo súkromných rozhovorov nevynášam,“ povedal Heger. Odmieta však, že by mu Dzurinda radil, ako „kupovať“ poslancov. Práve Dzurinda bol kedysi v podobnej situácii, ako je teraz Heger. Od hlasov viacerých nezaradených poslancov závisela vláda a tí napokon Dzurindu podržali. Neskôr sa ukázalo, že za to dostali rôzne čističky vo svojich obciach alebo iné zákazky.

„Určite neprebieha žiadne kupovanie poslancov – prosím, do tohto nechoďme,“ hovoril Heger.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie