Denník N

600 slov z MS: Ronaldo plakal a Bruno konšpiroval. „Neviem, či idú dať pohár Argentíne,“ sťažoval sa

Marockí hráči oslavujú po výhre nad Portugalskom, zatiaľ čo Cristiano Ronaldo (uprostred) odchádza z ihriska. FOTO TASR/AP
Marockí hráči oslavujú po výhre nad Portugalskom, zatiaľ čo Cristiano Ronaldo (uprostred) odchádza z ihriska. FOTO TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú. Dnes dvojnásobne dlhý, lebo sa toho stalo naozaj dosť.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

Samuelovi Eto’ovi sa už toľko smiať nemôžete. Legendárny kamerunský útočník dnes pracuje ako šéf tamojšieho futbalového zväzu. Pred štartom svetového šampionátu sa ho pýtali, kto bude hrať vo finále. Tipoval Kamerun a Maroko.

Jeho slová, samozrejme, sprevádzal skepticizmus fanúšikov aj expertov, ale väčšina ho chápala: Kamerun je predsa jeho tímom a do finále ho chcel s ďalším africkým mužstvom.

Kamerun síce vypadol už v skupine, ale Maroko bude bojovať o finále. V sobotu poobede totiž vo štvrťfinále zvíťazilo nad Portugalskom 1:0 a na turnaji zdolalo už tretieho európskeho favorita – v skupine Belgicko, v osemfinále po penaltách Španielsko. Žiadna africká krajina v histórii sa na MS nedostala ďalej ako do štvrťfinále.

Maroko však nie je žiadnym futbalovým trpaslíkom, v Afrike má jednu z najbohatších futbalových kultúr. Výrazný rozdiel v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je v tom, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie