Denník N

300 slov o Vlhovej: Nechcela som to rozoberať, naznačila. Potom priznala, že problém môže byť v lyžiach

Slovenka Petra Vlhová skončila tretia v slalome v Sestriere. Foto - TASR/Martin Baumann
Slovenka Petra Vlhová skončila tretia v slalome v Sestriere. Foto – TASR/Martin Baumann

Tento text vychádza po každom štarte Petry Vlhovej, môžete si ho dať posielať aj ako newsletter.

Petra Vlhová obsadila v slalome tretie miesto, v talianskom Sestriere vyhrala Švajčiarka Wendy Holdenerová, druhá skončila Američanka Mikaela Shiffrinová.

Slovenka tak zakončila súťažný víkend štvrtým pódiovým umiestnením v tejto sezóne a tretím v slalome. Na prvé víťazstvo si ešte musí počkať.

Vlhová predviedla dobrú jazdu, no nevyhla sa menším chybám. Mrzieť ju môže predovšetkým skutočnosť, že rovnako ako v sobotu viedla po prvom kole. Tentoraz o 24 stotín sekundy pred Holdenerovou, a to najmä vďaka výborne zvládnutej druhej polovici trate.

Po prvom kole priznala, že z priebežného prvého miesta bola prekvapená. „Pravdupovediac, ten pocit nebol úplne ideálny, ale myslím si, že to bolo spôsobené podmienkami. Sú trošku náročnejšie,“ zhodnotila pre JOJ Šport Slovenka, ktorá cítila únavu z dlhého slalomu.

Po druhom kole už ale neskrývala frustráciu a sklamanie. „Snažila som sa urobiť všetko, aby som bola rýchla, ale napokon to stačilo iba na tretie miesto. Bojujem, ale je to naozaj náročné,“ povedala Vlhová.

Zdalo sa, že Slovenka ukončí interview pozitívnymi slovami pred budúcotýždňovým víkendom vo švajčiarskom St. Moritzi, lenže reportér sa spýtal na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie