Denník N

300 slov z MS: Všetci sledujú Mbappého, ale všimnite si aj Griezmanna, ktorý exceluje v novej úlohe

Hráči Francúzska Olivier Giroud (vľavo) a Antoine Griezmann. Foto - AP
Hráči Francúzska Olivier Giroud (vľavo) a Antoine Griezmann. Foto – AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS vo futbale, môžete si ho dať posielať na e-mail a každý deň okolo poludnia vypočuť aj ako podcast.

Podľa stávkových kancelárií boli Francúzi jasným favoritom semifinálového zápasu, marocký tím však v priebehu turnaja ukázal, že môže vďaka precíznym taktickým riešeniam a agresívnej hre poraziť hocikoho.

Ďaleko od ďalšej senzácie neboli Maročania ani tentoraz, hoci s Francúzskom prehrali 0:2.

Skóre otvoril v 5. minúte ľavý obranca Theo Hernández a chvíľu sa zdalo, že nebezpečných Francúzov môže čakať pomerne jednoznačný zápas. Maročania však najmä v druhom polčase dostali favorizovaného súpera pod tlak a vytvorili si niekoľko veľkých príležitostí, no loptu do brány už nedokázali dotlačiť.

Víťazstvo Francúzov potom v 79. minúte poistil striedajúci útočník Randal Kolo Muani.

Futbaloví analytici z webu The Athletic už pred semifinále upozorňovali na niektoré aspekty a kľúčových hráčov, ktorí môžu rozhodnúť o úspechu Francúzska na MS. Po semifinále vieme, že mali pravdu.

Prvým dôležitým aspektom bol útočník Kylian Mbappé a to, ako ho Maročania zastavia. Napriek nesporným zručnostiam hviezdneho Mbappého je však podľa analytikov najdôležitejším hráčom Francúzska na MS pravdepodobne Antoine Griezmann, hrdina finálového zápasu z MS 2018 v Rusku, v ktorom Francúzi porazili Chorvátsko 4:2.

Dnes 31-ročný Griezmann pred štyrmi rokmi vo finále skóroval, hral výborne a podieľal sa aj na ďalších dvoch góloch, preto nebolo prekvapením, keď ho vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu.

Pri absencii stredopoliarov Paula Pogbu a N’Gola Kantého ukázal, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie