Denník N

Dve mladé ženy opisujú, prečo si nevedia predstaviť život s dieťaťom

Ilustračné foto - Unsplash/Mārtiņš Zemlickis
Ilustračné foto – Unsplash/Mārtiņš Zemlickis

Rebecca má 25 rokov a pochádza z Bratislavy. Svoje priezvisko nechcela zverejňovať, no nie preto, že by sa za rozhodnutie nemať deti hanbila. Príčina tkvie v prístupe okolia.

Prvýkrát sa nad materstvom zamyslela na gymnáziu, keď sa ich vyučujúca pýtala, ako si predstavujú svoju budúcnosť. „Kamarátky začali opisovať, že chcú mať manžela a deti, ideálne dvoch chlapcov a jedno dievča. Pokiaľ by to ony nepovedali, mne by tento scenár ani nenapadol. Ja som vtedy chcela cestovať a mať dobré zamestnanie, ktoré ma bude baviť,“ hovorí.

Rebecce sa darí tieto plány plniť, v rámci práce už viackrát vycestovala aj na svetové premiéry filmov. Zároveň naďalej platí, že deti vo svojej budúcnosti nevidí. Je za tým hneď niekoľko dôvodov, ktoré si pred naším rozhovorom spísala.

Dôvodom je aj výbušná povaha

V prvom rade si myslí, že nemá taký materinský cit ako niektoré ženy. Svoj vzťah k deťom navyše opisuje ako ambivalentný. „Sesternicine dcérky milujem neskutočným spôsobom. Rada s nimi trávim čas, ale po takých dvoch hodinách mám už zvyčajne dosť. Neviem si predstaviť, že by toto bol môj život 24/7.“

Zároveň sa nestotožňuje s očakávaniami okolia.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodičovstvo

Vzťahy

Životy žien

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie