Denník N

Kým sa Wright zabával s Bedardom v dvadsiatke, Slafkovský odohral jeden z najhorších zápasov v NHL

Juraj Slafkovský. Foto - TASR/AP
Juraj Slafkovský. Foto – TASR/AP

Väčšina expertov sa síce zhodne, že pre Juraja Slafkovského je lepšie hrať v NHL ako na MS do 20 rokov, ale noc z pondelka na utorok ukázala, aké to má nevýhody.

Kým sa Shane Wright na ľade zabával s očakávanou budúcoročnou jednotkou draftu Connorom Bedardom, Slafkovský zažil jeden zo svojich najhorších večerov od príchodu do zámoria.

Wright nastúpil v prípravnom zápase pred MS do 20 rokov proti Švajčiarsku ako kanadský kapitán a proti slabšej konkurencii mohol dominovať a zvyšovať si sebavedomie. Kanada vyhrala 6:0, Wright strelil dva góly, Bedard mal tri asistencie. Najmä tá, po ktorej Wright zvýšil na 6:0, bola excelentná.

Slafkovský hral proti špičkovým hráčom z NHL. Montreal síce vyhral v Arizone 3:2 po predĺžení, ale slovenskému hokejistovi sa nedarilo a bol to pre neho zápas plný negatívnych momentov.

Kým pred týždňom odohral proti Calgary svoj najlepší zápas v NHL, teraz má za sebou jeden z najhorších, na čo reagoval tréner Martin St. Louis zníženým priestorom na ľade.

Prvá tretina: Vylúčenie, tvrdý hit aj prepadnutie

Ťažký večer pre Slafkovského sa začal už pred zápasom. Tréner ho totiž po 21 zápasoch

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie