Denník N

200 najsmiešnejších udalostí roku 2022. Niektoré aj s obrázkami

Nemôžeš natlačiť úplne nesúvisiace správy do jedného obrázka, povedal editor tohto textu. Ilustrácia - T. B. s Midjourney
Nemôžeš natlačiť úplne nesúvisiace správy do jedného obrázka, povedal editor tohto textu. Ilustrácia – T. B. s Midjourney

Popri mnohých hrozných, tragických, smutných, desivých, depresívnych udalostiach sa tento rok stali aj mnohé veci, ktoré sú smiešne.

Ešte viac sa stalo vecí, ktoré sú aj hrozné, aj desivé, ale zároveň aj trochu smiešne, ak od nich už uplynul dostatočne dlhý čas a ak nemáte zábrany zasmiať sa aj na hrozných veciach.

V podcaste Denníka N Toto vystrihneme sme tento rok každý týždeň o smiešnych aj desivých udalostiach žartovali, a ak ste nemali dosť, tu je výber 200 z nich, ktoré sa nám zdajú zábavné ešte aj teraz.

Ilustrácia – T. B. s Midjourney

Jar

1. Britský premiér Boris Johnson vyzval všetkých zamestnancov, aby sa po pandémii znova vrátili do práce, pretože doma ich vyrušuje „káva a jedenie syra“. „Podľa mojej skúsenosti doma strávite strašne veľa času robením ďalšej šálky kávy, potom veľmi pomaly idete k chladničke, odkrojíte si kúsok syra, potom veľmi pomaly idete naspäť k počítaču a medzitým zabudnete, čo ste vlastne robili,“ povedal Boris Johnson.

2. Novým trendom vo fitnes sa stalo behanie dozadu, informoval The Wall Street Journal. Ľudia behajú dozadu z nudy, aby zlepšovali svoju koordináciu alebo v snahe zaťažovať iné svaly, ak sú po zranení. Expert odporúča behať dozadu najlepšie po tráve a „v prípade pádu sa nesnažiť zachytiť rukami, ale dopadnúť na zadok“.

3. V Zimbabwe je v rámci ochrany proti inflácii možné kúpiť si dôchodok v kravách namiesto v dolároch. Za príspevky sa nakupujú kravy, ktoré sa ďalej množia, dôchodok si potom sporitelia môžu vyberať znova v kravách, alebo aj v peniazoch.

4. Počas procesu kúpy domu aspoň raz plače viac ako polovica Američanov, zistila v prieskume spoločnosť Zillow.

5. Ruské médiá varovali, že neistota spojená s potravinovými dodávkami povedie v Británii ku kanibalizmu.

6. Vedci s dlhým menom, ktoré sa ťažko vyslovuje, majú v priemere oveľa menšiu šancu získať akademickú pozíciu alebo profesúru ako vedci s krátkymi menami. Zistili to vedci „Qi Ge“ (!!!) a „Stephen Wu“.

7. Partner austrálskej televíznej moderátorky sa vyzliekal počas jej skypového mítingu s kolegami. Na kamere bol nahý dve minúty, pričom tvrdí, že sa chystal do sprchy a pracovný rozhovor si nevšimol. Televízia ponúkla účastníkom telefonátu psychologickú pomoc.

8. Ľudia v Šanghaji počas covidového lockdownu hladovali. „Vláda nám za týždeň poslala len dva zemiaky, dve mrkvy, dve cibule a kapustu,“ povedal Slovák, ktorý tu žije. Čínske sociálne siete zároveň blokovali príspevky, v ktorých niekto citoval čínsku hymnu. Tá totiž obsahuje slová „Povstaňte tí, ktorí nechcete byť otrokmi“, čo sa považuje za vyjadrenie frustrácie z lockdownov.

9. Island ponúka ľuďom, ktorých na dovolenke vyrušujú pracovné e-maily, novú službu – Outhorse your email. Vašu automatickú odpoveď počas dovolenky napíše islandský kôň na obrovskej klávesnici.

10. Bývalý šéf britskej vládnej komisie pre rovnosť príležitostí navrhol vláde, aby premenovala „matematiku“ na niečo „menej akademické a menej strašidelné“, navrhol „numeracy“.

11. Cyklista Biniam Girmay musel odstúpiť z Giro d’Italia po tom, ako si pri oslave na pódiu strelil zátkou z Prosecca do oka. Organizátori budú odteraz dávať víťazom šumivé víno už otvorené.

12. Vedci na základe meraní z Hubblovho teleskopu, ktorý sa aktuálne sústreďuje na meranie rýchlosti rozpínania vesmíru, vyhlásili, že vo vesmíre sa „deje niečo čudné“.

13. Ruský denník Pravda navrhol, aby sa západné Slovensko pripojilo k Česku, južné si pričlení Maďarsko a východné bude súčasťou novej Veľkej Haliče. Zároveň označili noviny Slovensko za „najpriemernejšiu krajinu Európy“.

14. Producent podcastu Plug Talk opísal príbeh sex-workerky, ktorá zverejnila návod, ako získať späť svoje zablokované konto na Facebooku: po tom, ako bolo jej instagramové konto zrušené ako príliš explicitné, začala cez LinkedIn kontaktovať rôznych zamestnancov Facebooku a mala s nimi sex, až kým nenašla jedného, ktorý jej konto odblokoval.

Rok 2022

Toto vystrihneme

Svet

Teraz najčítanejšie