Denník N

Trápil sa na dne tabuľky, dnes patrí k najlepším v lige. Expert vysvetľuje, ako nový tréner zmenil Newcastle United

Newcastle v 16. kole porazil Leicester 3:0. Foto - TASR/AP
Newcastle v 16. kole porazil Leicester 3:0. Foto – TASR/AP

Majstrovstvá sveta vo futbale v Katare sa zdali byť z pohľadu Newcastlu United v najhoršom možnom momente. Vyhral päť ligových zápasov za sebou, z pohľadu formy v ostatných piatich aj desiatich zápasoch bol prvý. Fanúšikovia sa preto báli, že ich tím príde o momentum.

Futbal sa však po mesiaci vrátil na klubovú úroveň a Newcastle pokračuje presne tam, kde skončil. V 16. kole Premier League cestoval do Leicestru, vyzval jeden z tímov s najlepšou formou. Z ostatných desiatich zápasov domáci vyhrali päť.

Už v 32. minúte však hostia vyhrávali 3:0, góly dali Chris Wood, Miguel Almirón a Joelinton a bolo o víťazovi rozhodnuté. Zaujímavé je však čosi iné.

V polovici minulej sezóny prevzal Eddie Howe Newcastle v zóne zostupu. Každoročne to bol klub, na ktorý sa ťažko pozeralo a patril na kandidátov na zostup. Právom.

Vždy sa až do posledných kôl nachádzal medzi tromi najslabšími tímami Premier League, v ostatných desiatich sezónach neskončil ani raz lepšie ako na 10. mieste, pričom jednu sezónu strávil v druhej lige. Newcastle hral nezaujímavý, staromódny futbal stojaci na hlbokom defenzívnom bloku, nakopávaných loptách a štandardných situáciách.

Dnes? Eddie Howe urobil jednu z najväčších

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie