Denník N

300 slov z MS do 20 rokov: Fínov sme nepotrápili, expert z NHL pritom hovorí o veľkej kvalite Slovákov

Foto - TASR
Foto – TASR

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

Slováci odohrali záverečný zápas na poslednom juniorskom šampionáte práve s Fínmi. S finalistami turnaja prehrali v auguste zahanbujúco 3:9 a skončili na poslednom mieste v tabuľke.

Oslabený tím bez Juraja Slafkovského, Šimona Nemca či Filipa Mešára proti veľmociam ešte nikdy tak výrazne nezaostával a predbehli ho aj Lotyši.

V utorkovom zápase s Fínmi tak mohli verejnosti dokázať, že posunutý augustový šampionát bol omyl, ktorý sa tak skoro nebude opakovať.

Na predčasné závery je ešte priskoro, no úvodný duel veľa pozitívneho nepriniesol. Keď v deviatej minúte otvoril skóre center štvrtého útoku Sami Päivärinta, Fíni vyhrávali na strely 8:0.

Po dvadsiatich minútach bol stav síce 1:1, ale druhá tretina už ukázala príliš veľký herný rozdiel medzi tímami a neistý bol takisto brankár Patrik Andrisík.

„Trávime málo času v útočnom pásme, nevieme sa dostať cez stredné pásmo, v obrannom pásme sme málo agresívni, sme horší v osobných súbojoch,“ hodnotil Boris Valábik v štúdiu RTVS po druhej tretine, v ktorej Fíni odskočili na rozdiel troch gólov.

Slováci hru v poslednej tretine trochu pozdvihli, napriek tomu Fíni vyhrali zaslúžene 5:2.

Výsledok nemusí pre slovenských hokejistov znamenať žiadnu tragédiu ani komplikáciu z pohľadu postupu, no herný prejav bude určite veľkým sklamaním aj v očiach odbornej verejnosti.

Jeho kvalitu pred prvým zápasom vyzdvihol uznávaný expert NHL Corey Pronman:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji do 20 rokov

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie