Denník N

Ráno s NHL: Koľko pesničiek Pearl Jamu sa dá prepašovať na hokejový štadión?

Kapitán Jonathan Toews (v strede) zatiaľ v Chicagu zostáva, no väčšina úspešného kádra aj pesničky Pearl Jamu na štadióne sú už minulosťou. Foto – TASR/AP
Kapitán Jonathan Toews (v strede) zatiaľ v Chicagu zostáva, no väčšina úspešného kádra aj pesničky Pearl Jamu na štadióne sú už minulosťou. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Chicago Blackhawks získalo na Slovensku fanúšikov najmä v časoch, keď s ním Marián Hossa získal trikrát Stanley Cup. Tí, ktorí pri podpore tímu zotrvali aj po jeho konci kariéry, nemôžu byť spokojní.

Klub sa dlhodobo zbavuje každého, kto má akú-takú kvalitu, aby bol najslabší v lige a v najbližších rokoch získal najväčšie talenty na drafte. Prestavbu však robí dosť nešikovne – výmeny starších hráčov dávajú zmysel, no málokto rozumie tomu, prečo do Montrealu poslal 22-ročnú draftovú trojku Kirbyho Dacha za 13. a 66. výber v minuloročnom drafte.

Očakáva sa, že do konca uzávierky prestupov odíde z klubu aj 34-ročná legenda Patrick Kane.

Ešte donedávna to vyzeralo tak, že sa vedeniu Chicaga podarí splniť cieľ a tím skončí v lige beznádejne posledný, vďaka čomu bude mať najväčšiu šancu na zisk Connora Bedarda na drafte.

Lenže v januári prišli nečakané dva týždne, počas ktorých Blackhawks vyhrali šesť zo siedmich zápasov a momentálne sa zdá, že klub nič nedokáže urobiť správne. Je na tom tak zle, že nevie ani len prehrávať, keď to potrebuje.

Fanúšikov Blackhawks preto môže rozveseliť aspoň historka z čias, keď bol tím s Mariánom Hossom najlepší v lige.

V noci nehral Miloš Kelemen, ktorého po prvom zápase v NHL poslala Arizona naspäť na farmu; Adam Ružička bol zdravým náhradníkom. Erik Černák a Martin Fehérváry boli pri víťazstvách svojich tímov, Tomáš Tatar pri prehre.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Záhada Pearl Jamu v Hossovom Chicagu

Blackhawks ešte aspoň päť rokov nebudú konkurencieschopní. Z čias, keď konkurencieschopní boli a s Mariánom Hossom vyhrali tri Stanley Cupy, si budete pamätať okrem iného aj hudbu:

  • pesničku Chelsea Dagger od The Fratellis, pretože hrala po každom góle;
  • pesničku Lola od The Kinks, pretože ju pretextovali a nový názov znel Hossa;
  • a ešte to, že na štadióne hrávalo „nejako veľa Pearl Jamu“.

Za vetou „nejako veľa Pearl Jamu“ sa skrýva skvelý príbeh, ktorý priniesol novinár Mark Lazerus z The Athletic.

Ľudia majú v živote rôzne ciele, istý A. J. Dolan si povedal, že sa pokúsi zahrať cez zápas Blackhawks čo najviac pesničiek od Pearl Jamu a uvidí, či mu to prejde.

Keď prijal ponuku stať sa dídžejom Blackhawks, zistil, že prišiel do konzervatívneho klubu, kde aj dídžej musí chodiť v obleku.

„Hudba bola mojou rebéliou,“ tvrdí Dolan.

Začal s jednou pesničkou Pearl Jamu za tretinu, ich počet postupne zvyšoval a napokon sa úplne prestal krotiť. Prechádzalo mu to preto, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie