Denník N

Čo sa stane v roku 2023 (predpovede Denníka N)

Kto vyhrá najbližšie voľby? Pôjde Pellegrini s Ficom? Bude mať Česko prezidentku? A padne Putin? Tu sú tipy Denníka N.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Slovensko

1. Predčasné voľby budú

Hoci Eduard Heger, časť OĽaNO aj Richard Sulík skúšali po povalení vlády koncom roka nájsť staronovú väčšinu v parlamente, tipujeme, že skráteniu volebného obdobia sa napokon nevyhnú. Ak aj dokážu poskladať 76 poslancov, ktorí na istý čas podržia vládu, očakávame, že voľby budú najneskôr v septembri.

Boris Kollár podporí novú väčšinu výmenou za predčasné voľby. Ponížený Igor Matovič nemá dôvod držať pri živote Hegerovu vládu ďalší rok, ak v nej nebude sedieť. Richard Sulík zase nechce, aby najväčšia vina za skoršie voľby padla na neho. Naťahuje čas; ak to nepôjde, ukáže prstom na Kollára s Matovičom, ktorí sa s ním nechceli dohodnúť.

2. Voľby vyhrá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie