Denník N

120 ľudí vo vydavateľstve, 10 470 článkov, 76 420 minút: Denník N bilancuje rok 2022 v tradičnej infografike

Vážení predplatitelia,

príprava našej každoročnej infografiky je čoraz komplikovanejšia – vydavateľstvo N press sa rozširuje, pribúda oddelení, napríklad rastúce oddelenie kníh, a mikroredakcií – tento rok napríklad projektu Napunk v maďarčine. Preto aj na infografike spolupracuje čoraz viac ľudí z celkového počtu, ktorý sa rozrástol na 120.

Rok 2022 bol spravodajsky silný (najväčší záujem o spravodajstvo sme zaznamenali na začiatku vojny na Ukrajine), čo sa prejavilo viacerými spôsobmi: predovšetkým, počet predplatiteľov Denníka N prvýkrát prekročil 70-tisíc. Aj po oslabení prvotného záujmu o mimoriadne spravodajstvo zostal počet predplatiteľov na konci novembra (uzávierka infografiky) na vyššej úrovni ako pred rokom.

Spravodajsky silný rok sa prejavil aj ako mimoriadne náročný pre tím editorov pripravujúci našu službu Minúta po minúte – tento rok vydali 76 420 spravodajských minút, teda priemerne 209 správ denne, a to pritom v rámci Minúty spúšťali aj novú službu: online prenosy z mimoriadnych udalostí.

Už tretí rok za sebou sa počet vydaných článkov drží nad 10-tisíc, priemerne sme tak predplatiteľom ponúkli takmer 29 článkov denne.

Redaktorov Denníka N nemotivujú kliky na články, ale získavanie predplatiteľov. Predplatitelia prichádzajú, keď vidia kvalitnú žurnalistiku. Tá si vyžaduje ísť v témach viac do hĺbky a to si zas vyžaduje viac priestoru. Preto sme vo výročných infografikách od začiatku videli stúpajúcu priemernú dĺžku článkov, o niečo dlhšie sú každý rok už osem rokov za sebou. Aj tento rok rástla, no už len nepatrne, o 223 znakov na 8700 znakov na článok (začínali sme s polovicou). Možno tak prichádzame k optimálnej dĺžke článku.

Za všetkých kolegov pripravujúcich výročnú infografiku šťastný nový rok 2023 praje

Radoslav Augustín
šéf produktu Denníka N

Grafika N/Soňa Ševčíková

 

Denník N bilancuje svoje pôsobenie v podobe infografiky každý rok. Pozrite si aj infografiky za rok 20212020, 2019, 20182017.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Hospodárenie Denníka N

Rok 2022

Slovensko

Teraz najčítanejšie