Denník N

800 slov z MS do 20 rokov: Mohli hrať s Nemeckom, ale je z toho Kanada. Slováci záver skupiny zbabrali

Dalibor Dvorský. Foto - TASR/AP
Dalibor Dvorský. Foto – TASR/AP

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

Slovenskí hokejoví juniori vstupovali do posledného zápasu v skupine proti Švajčiarsku v nezvyčajne komfortnej pozícii, keď už mali istý postup do štvrťfinále a v prípade výhry za tri body mohli aj vyhrať skupinu.

Slováci mali zápas skvele rozohraný, po dvoch tretinách viedli 3:1 a aktívne vstúpili aj do tretej tretiny, pričom sa zdalo, že Švajčiari sa už nezmôžu na výrazný odpor. Do zápasu ich však vrátili veľké a zbytočné slovenské chyby – najskôr nedorozumenie v obrane, po ktorom Švajčiari znížili, a následne faul v útočnom pásme, po ktorom v presilovke vyrovnali na 3:3.

Slováci mali ešte v závere riadneho hracieho času blízko k tomu, aby predsa len získali tri body, ale nahodenie Šimona Nemca od modrej čiary v 57. minúte skončilo len na žrdi.

O víťazovi napokon rozhodli samostatné nájazdy, po ktorých zvíťazili Švajčiari 4:3.

Slováci po zápase už vedeli, že skupinu nevyhrajú, a čakali na výsledky zvyšných zápasov, ktoré rozhodovali o ich umiestnení v skupine aj štvrťfinálovom súperovi.

Napokon to dopadlo tak, že Slovensko skončilo v B-skupine na 3. mieste a vo štvrťfinále nastúpi proti Kanade, ktorá skončila v A-skupine na 2. mieste vďaka presvedčivej výhre 5:1 nad Švédskom.

Keďže Spojené štáty v poslednom zápase slovenskej skupiny zdolali Fínov jasne 6:2, Slováci sa zbabranou treťou tretinou proti Švajčiarom pripravili o prvenstvo v skupine a možnosť hrať vo štvrťfinále proti Nemecku.

Teraz ich čaká neporovnateľne silnejší protivník – Kanada je hlavným favoritom turnaja a Slováci s ňou v príprave prehrali vysoko 1:6. Na svetovom juniorskom šampionáte Kanadu nikdy neporazili.

Bez ohľadu na to, ako štvrťfinále proti Kanade dopadne, však už môžeme povedať, že Slováci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji do 20 rokov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie