Denník N

Ráno s NHL: Keby sa Montreal rozhodoval teraz, možno by Slafkovského na dvadsiatky poslal

Brendan Gallagher láme hokejku počas prebiehajúcej hry pri odchode na striedačke. Foto – TASR/AP
Brendan Gallagher láme hokejku počas prebiehajúcej hry pri odchode na striedačke. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Montreal sa trápi a Juraj Slafkovský stagnuje. Pokles výkonnosti Canadiens je zjavný už dlhšie, nočná prehra s Washingtonom 2:9 aj správanie skúsených hráčov naznačili, že problémy môžu byť hlbšie.

Situácia Montrealu je výrazne iná ako pred mesiacom, keď sa v klube rozhodli, že Juraja Slafkovského nepošlú na majstrovstvá sveta do 20 rokov.

Martin Fehérváry sa vrátil po zranení práve proti Montrealu a pripísal si asistenciu, Tampa s Erikom Černákom zdolala Arizonu, Adam Ružička bol pri víťazstve Calgary nad Vancouverom.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Slafkovského skúsení spoluhráči stratili nervy

Montreal prehral osem z posledných deviatich zápasov, Slafkovský nebodoval osemkrát za sebou. Tréner Martin St. Louis sa situáciu snažil odľahčiť uvoľneným a hravým tréningom pred zápasom s Washingtonom.

Pomôcť malo aj to, že klub zorganizoval pre matky hráčov výlet na zápas. Je to tradícia, ktorú klub robí raz v roku. Nič z toho nezabralo. Matky sledovali z tribúny, ako ich synovia odohrali najhorší zápas v doterajšom priebehu sezóny.

Ešte viac ako nezachytený úvod, individuálne chyby a nedôrazné bránenie hovoria o súčasnom stave montrealského tímu reakcie Brendana Gallaghera a Chrisa Widemana. Obaja patria k najskúsenejším hráčom a očakáva sa od nich, že budú lídrami, ktorí nováčikom v mladom tíme pôjdu príkladom. Gallagher je aj Slafkovského spoluhráčom z útoku, hrajú s centrom Christianom Dvorakom.

Ako prvý stratil nervy Gallagher, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie