Denník N

Ráno s NHL: Tatar má dôveru trénera, ale aj druhú najhoršiu presilovkovú sériu v lige

Tomáš Tatar. Foto – TASR/AP
Tomáš Tatar. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Tomáš Tatar hrá v druhej sezóne za New Jersey oveľa lepšie ako v tej prvej. Prejavuje sa to na veľkej dôvere od trénera Lindyho Ruffa aj na treťom mieste v celej NHL v štatistike plus-mínus.

Pri prehre 4:5 s Carolinou po samostatných nájazdoch mal dve asistencie. V zápase bolo vidno, prečo mu tréner verí, ale aj to, v čom sa musí zlepšiť.

Po piatich zápasoch sa dostal do bránky New Yorku Rangers Jaroslav Halák. Zápas proti Floride bol jeho desiaty v sezóne a tretí víťazný. Pri výhre 5:3 chytil 32 z 35 striel a mal úspešnosť zásahov 91,4 percenta.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Čo sa páči trénerovi?

Tatar je oveľa komplexnejším hráčom ako v mladosti a tréner Lindy Ruff to oceňuje tým, že ho posiela na ľad so svojimi najtalentovanejšími hráčmi. Slovák dlhodobo hráva v prvom útoku s kapitánom Nickom Hischierom, na krídle ich zvykne dopĺňať Jesper Bratt alebo Fabian Zetterlund.

V presilovke hráva Tatar častejšie v druhej formácii, no momentálne patrí do prvej – s dvomi draftovými jednotkami Hischierom a Jackom Hughesom, s Brattom a Dougiem Hamiltonom.

Proti Caroline ho tréner poslal na dve striedania aj v predĺžení pri formáte troch proti trom a prekvapivo si ho vybral aj na samostatný nájazd, hoci do trojice nezaradil kapitána a zároveň druhého najlepšieho strelca Hischiera.

Čo sa Ruffovi na ňom tak páči? Že dozrel a robí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie