Denník N

Má 53, za rok prebehol 365 maratónov. Na pomoc v boji s rakovinou vyzbieral milión eur

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

53-ročný Brit Gary McKee počas uplynulého roka absolvoval každý deň bežecký maratón, vďaka čomu sa mu podarilo vyzbierať vyše 1,1 milióna libier (1,24 mil. eur) pre dve charitatívne organizácie.

Za rok odbehol viac ako 15-tisíc kilometrov, zničil 22 párov bežeckých topánok a inšpiroval k pohybu aj desiatky ľudí vo svojom okolí.

McKee býva na severozápade Anglicka a mnoho behov preto absolvoval v daždi a v sychravom počasí. Zvládol aj beh v snehu či rekordné horúčavy.

Zvyčajne štartoval skoro ráno pred robotou, okrem štandardných dovolenkových dní nevynechal v práci žiadny deň.

Priznáva, že tisícky kilometrov sa premietli aj do zdravotných problémov a vysvetľuje, ako si s nimi poradil.

Pri 365-dňovej výzve nepožiadal o ratifikáciu pre zápis do Guinnessovej knihy rekordov s vysvetlením: „Toto nie je o rekordoch, ide o pomoc ľuďom.“

Výklus je pravidelný týždenný newsletter o behu a pohybe, vychádza každý utorok a posielame ho aj e-mailom. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast na kanáli Športové podcasty vo svojej podcastovej aplikácii.


Všetko sa začalo v úvode minulého roka klasickým novoročným predsavzatím, v prípade 52-ročného otca troch detí však bolo podstatne ambicióznejšie než iné novoročné ciele.

Gary McKee si zaumienil, že počas roka absolvuje každý deň celý maratón, čím chcel zároveň upozorniť na finančnú zbierku pre dve charitatívne organizácie – zdravotnícke centrum Macmillan, starajúce sa o pacientov s rakovinou, a miestny hospic.

Prvého januára si preto

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Behanie

Športové podcasty Denníka N

Výklus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie