Denník N

Michal Handzuš hodnotí dvadsiatku: Toto mužstvo malo na semifinále. To nie je kritika, ale realita

Michal Handzuš. Foto N – Tomáš Benedikovič
Michal Handzuš. Foto N – Tomáš Benedikovič

V posledných týždňoch sa veľa rozoberalo, či mal Montreal uvoľniť Juraja Slafkovského na MS do 20 rokov. Michal Handzuš pri hodnotení slovenského vystúpenia na turnaji pripomenul príbeh jeho bývalého spoluhráča z Los Angeles Oscara Möllera.

Tento Švéd bol draftovaný z 52. miesta a v 19 rokoch dobre rozbehol svoju kariéru v NHL. Počas šampionátu do 20 rokov prišiel o miesto v Los Angeles a nakoniec v NHL odohral len 87 zápasov. „Jemu dvadsiatky vôbec nepomohli, ale je to individuálne. Inému hráčovi pomôcť môžu,“ hovorí Handzuš.

Aj v Kanade hovoria, že na zápas proti Slovensku sa pre jeho dramatický priebeh bude spomínať. Na čo z neho si budeme pamätať vy?

Na to, že chalani prehrali, a na pocity, ktoré mali po zápase. Boli zjavne veľmi sklamaní. No tiež na to, že chceli vyhrať proti Kanade. Celý zápas verili, že vyhrajú, na to sa pozeralo pekne. Táto víťazná mentalita im v ich kariérach pomôže.

S Kanadou na MS do 20 rokov pravidelne prehrávame, len druhý raz sme v riadnom hracom čase uhrali remízu. Čo sme tentoraz robili dobre?

Hlavne máme dobrých hráčov, to je prvá a úplne základná vec. Môžete totiž chcieť, no keď na to nemáte kvalitu, je to ťažké. Teraz tam tá kvalita bola a chalani verili, že môžu uspieť. To bolo najdôležitejšie. Aj za stavu 1:3 hrali na víťazstvo a dokázali vyrovnať. Všetko sa začína v hlavách. Keby nastúpili s rešpektom, prehrali by s Kanadou rovnako vysoko ako ostatné mužstvá.

Na turnaji sme odohrali dobré zápasy s dvomi najväčšími favoritmi – porazili sme Američanov 6:3 a boli sme blízko k víťazstvu aj proti Kanade. Bol tam však aj nezvládnutý zápas proti Švajčiarsku a horšie pasáže v ďalších zápasoch. Hodnotíte tento šampionát ako úspešný?

Ani chalani nebudú hovoriť o úspechu. Toto mužstvo malo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji do 20 rokov

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie