Denník N

Ráno s NHL: Aj farma vie pomôcť, hovorí Plekanec o Slafkovskom z vlastnej skúsenosti

Plekanec v drese Montrealu. Foto – TASR/AP
Plekanec v drese Montrealu. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Juraj Slafkovský nezískal bod v deviatom zápase za sebou a aj preto je namieste otázka, či by mu v tejto fáze kariéry nepomohla farma v Lavale. Aj o tom sme sa rozprávali s Tomášom Plekancom, ktorý ako 40-ročný hrá za Kladno, kde včera 50-ročnému Jaromírovi Jágrovi prihral na gól. Jágr je najstarším hráčom, ktorý skóroval v českej extralige, prekonal vlastný rekord.

Slafkovského Montreal prehral deviaty z posledných desiatich zápasov.

V noci nezískal bod žiadny Slovák, hrali aj Martin Fehérváry, Erik Černák a Adam Ružička. Jaroslav Halák do zápasu nezasiahol.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Len málokto pozná najhokejovejšie miesto v NHL lepšie ako on, veď doteraz žiadny útočník z Európy neodohral za Montreal viac zápasov. Český center Tomáš Plekanec patrí medzi najvýraznejšie osobnosti v klubovej histórii a v rozhovore okrem iného odporúča draftovej jednotke Jurajovi Slafkovskému, čomu by sa na jeho mieste radšej vyhol.

Kedy ste prvý raz zaregistrovali jeho meno?

Vlani na olympijských hrách v Pekingu, kde to Jurajovi celkom pekne „strieľalo“.

Tam sa ako 17-ročný stal so siedmimi gólmi najlepším strelcom aj najproduktívnejším hráčom turnaja a Slováci najmä vďaka nemu získali bronz. Napriek tomu, prekvapilo vás, keď si Montreal vybral v minuloročnom drafte najvyššie práve jeho?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie