Denník N

Ráno s NHL: Prístup Detroitu k Vránovi môže hráčov odradiť v riešení svojich osobných problémov

Hokejista Detroitu Red Wings Jakub Vrána. Foto - TASR/AP
Hokejista Detroitu Red Wings Jakub Vrána. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Jakub Vrána najprv nastúpil na asistenčný program, ktorý hokejistom pomáha pri závislostiach a psychických problémoch. Keď sa z neho vrátil, jeho klub Detroit spravil rozhodnutie, ktoré môže ďalších hráčov od takéhoto postupu odradiť.

V nočných zápasoch NHL z piatka na sobotu nastúpili traja slovenskí hokejisti, Adam Ružička sa ako jediný tešil z víťazstva, jeho tím Calgary zdolal doma New York Islanders 4:1. Erik Černák v drese Tampy Bay sa pri prehre 2:4 vo Winnipegu do kanadského bodovania nezapísal, rovnako ako Martin Fehérváry pri domácej prehre Washingtonu s Nashvillom 2:3.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Jakub Vrána vstupoval do začiatku sezóny ako útočník druhej formácie a mal patriť k ofenzívnym hviezdam Detroitu Red Wings. 26-ročný český hokejista však stihol odohrať len dva zápasy, pretože v októbri prerušil kariéru a nastúpil do asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie NHLPA.

Asistenčný program od roku 1996 hokejistom pomáha s liečbou duševného zdravia, pri závislosti od návykových látok alebo pri rodinných problémoch. V minulosti naň nastúpil aj brankár Montrealu Canadiens Carey Price.

Český komentátor Robert Záruba potom na Twitteri upozornil, že kým kanadský brankár do programu vstúpil dobrovoľne, Vránu doň poslal zrejme Detroit.

Vrána sa po zhruba dvoch mesiacoch vrátil do tréningového procesu a pred novinárov predstúpil s pozitívnymi slovami, no Detroit urobil nečakaný krok, keď hráča

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie