Denník N

Ráno s NHL: Mal hrať za Slovensko? Má ísť na farmu? Ako by dopadol na drafte tento rok? Montrealčania hlasovali o Slafkovskom

Juraj Slafkovský s pukom na hokejke. Podľa novinára Briana Wildeho to v posledných zápasoch nebol častý jav. Foto TASR/AP
Juraj Slafkovský s pukom na hokejke. Podľa novinára Briana Wildeho to v posledných zápasoch nebol častý jav. Foto TASR/AP

Tri ankety o Slafkovskom ukazujú, ako sa zmenila verejná mienka v Montreale.

Dobré ráno,

Juraj Slafkovský nebodoval už desať zápasov, Montreal prehral doma 1:4 s NY Rangers. Bola to siedma prehra za sebou a Slafkovský tentoraz spravil zásadnú chybu, ktorá ovplyvnila zápas.

Počas presilovky jeho nedôraznú prihrávku vypichol Chris Kreider, ktorý išiel sám na brankára a strelil gól na 1:0 pre hostí.

Slafkovský mal aj pár pozitívnych momentov, napríklad vytvoril po jednej dobrej pozícii pre spoluhráčov z útoku Christiana Dvoraka a Josha Andersona, no celkovo to bol pre neho nevydarený zápas. Dostal počas neho aj hit do hlavy, hoci nie taký tvrdý ako viackrát v predošlých týždňoch.

Za Rangers chytal Jaroslav Halák, ktorý mal 17 zákrokov. Jeho spoluhráč Igor Šesťorkin ho tentoraz pustil do bránky už po jednom zápase a nie po piatich ako v dvoch predošlých prípadoch.

Tomáš Tatar mal jednu asistenciu a Martin Fehérváry strelil hlavou jeden z najzvláštnejších gólov, aké ste kedy videli.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Tri ankety o Slafkovskom

Po desaťzápasovej sérii bez bodu by sa Slafkovského pripravenosť na NHL začala spochybňovať v ktorejkoľvek časti roka. Všetko je však ešte intenzívnejšie, pretože sa táto séria prelínala s majstrovstvami sveta do 20 rokov, na ktorých dominoval Connor Bedard, no turnaj vyšiel aj Shanovi Wrightovi či Filipovi Mešárovi.

Hokejoví fanúšikovia v Montreale si kladú podobné otázky o Slafkovskom ako tí na Slovensku. Portál Habs Fanatics sa verejnú mienku pokúsil odmerať a svojim čitateľom položil tri otázky:

  • Mal Montreal uvoľniť Slafkovského na MS do 20 rokov?
  • Mal by ho teraz poslať na farmu v Lavale?
  • Ako by Slafkovský obstál na tohtoročnom drafte?

Upozorňujeme, že nejde o žiadny reprezentatívny prieskum, len o internetovú anketu jedného portálu, navyše pomerne bulvárneho. Na výsledkoch ankety sa však toho veľa zbulvarizovať nedá a pri viac ako tisíc odpovediach už dostávame celkom reálny obraz o nálade v Montreale.

Aké sú výsledky?

Na prvú otázku odpovedalo do včerajšieho večera 1045 čitateľov a výsledok je pomerne prekvapivý.

To, že mal Montreal Slafkovského uvoľniť do slovenskej reprezentácie, si myslí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie