Denník N

Ráno s NHL: Slafkovský sa dostal cez druhú dôležitú hranicu. V klube sa boja, že by po ňom na farme poľovali

Juraj Slafkovský má za sebou zlý zápas, no Montreal ho vyhral aj vďaka výbornému výkonu brankára Jaka Allena. Foto - TASR/AP
Juraj Slafkovský má za sebou zlý zápas, no Montreal ho vyhral aj vďaka výbornému výkonu brankára Jaka Allena. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Tomáš Tatar ani Juraj Slafkovský v noci nebodovali, draftová jednotka čaká na bod už jedenásť zápasov. Slafkovský mal proti St. Louis dva mínusové body a nevystrelil na bránu, no aj tak to bol pre neho jeden z najlepších dní za posledné týždne.

Montreal totiž po siedmich prehrách konečne vyhral (5:4) a Slafkovský sa dostal cez druhú dôležitú zápasovú hranicu. Prvou hranicou bolo 10 odohraných zápasov, druhou 40 zápasov na súpiske Canadiens. Slafkovský ju práve prekročil, hoci reálne doteraz odohral len 35 zápasov.

V texte vysvetlíme, o čo pri oboch hraniciach išlo. Pozrieme sa na to, ako Montreal aj Slafkovský zareagovali na jeho veľkú chybu z predošlého zápasu, a priblížime, prečo ho klub zatiaľ nechce poslať na farmu, napriek tlaku montrealskej verejnej mienky.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Dve mínusky nehovoria celý príbeh

Slafkovský v predošlom zápase s NY Rangers (1:4) zlou prihrávkou v presilovke spôsobil prvý gól. Vedenie Montrealu malo viacero možností, ako na to zareagovať.

Mohli ho poslať na farmu v Lavale. V tejto chvíli si už väčšina fanúšikov aj expertov myslí, že by to pre jeho rozvoj bola najlepšia možnosť. Mohli ho aj nechať na tribúne, presunúť z druhého útoku nižšie či vyradiť z presilovkovej formácie.

Čakalo sa, čo spraví tréner St. Louis. Ten túto otázku dostal hneď po zápase proti Rangers. „Vždy sú situácie, ktoré chcete vrátiť späť. Želáte si to obzvlášť pri tých, ktoré vás vyšli draho. Juraj na to bude v noci po zápase myslieť, no na druhý deň za ním prídem a jednoducho mu poviem: ‚Slaf, ako sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie